1 823 5

Обискират офиси на Deutsche Bank

Подозрение за пране на пари

Обискират офиси на Deutsche Bank

Шест офиса на Deusche Bank, сред които и централната сграда във Франкфурт, нареди да бъдат обискирани германската прокуратура. Причината е разследване на двама служители заподозрени в пране на пари. Те са съответно на 46 и 50 години и са на високи постове в банката.

По информация от досиетата Panama Papers банката е помагала на клиенти да образуват дружества в данъчни убежища с цел пране на пари, придобити чрез престъпления, обясняват от прокуратурата.

Близо 170 полицаи и данъчни са започнали претърсване рано тази сутрин в офисите във Франкфурт, Ешборн и Грос-Умщат. Иззети са писмени документи и компютърни файлове.

Двамата заподозрени са разполагали с „достатъчно елементи” още в началото, че въпросните клиенти извършват измами.

От Deusche Bank декларираха пълно съдействие на прокуратурата.

Обискират офиси на Deutsche Bank

Германия

Още по темата

 • Полиция нахлу в офиса на Deutsche Bank

  Полиция нахлу в офиса на Deutsche Bank

  Полицаи нахлуха в централния офис на Deutsche Bank, съобщи Би Би Си. Полицейската акция е започнала тази сутрин. Тя е извършена във връзка с ...
  29.11.2018
  1 628
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • некойси
  Отговор
  1 14:37  29.11.18
  Така ли, ами то при нас тези неща се извършват на най-високо държавно ниво и са си обичайна практика.
 • АЙНЦ ЦУ ЦВАЙ ЦУ ДРЪН
  Отговор
  2 14:52  29.11.18
  Аааа неее то в Германия НЕ СТАВАТ такива нещаа моля ви !!!Къде се скриха сега онези соросоидни МИШОЦИ от DEUTSCHE WELLE ,които постоянно клепат по адрес на нашата родина докато виждате само ,какво става в тяхната РОДНА ! Сега е момента да ги на...ем ЗАДРУЖНО !!! Нека се видят те ,какво представляват горките и тогава да ми дават акъл за държавата ми !!!
 • Ристе
  Отговор
  3 04:06  30.11.18
  Ушанките са виновни и онези дето се хранят с ориз и онези със сомбрерата и бай Ганя с калпака и дисагите !
 • Оракула
  Отговор
  4 12:55  30.11.18
  Ами при нас, трябва целия банков сектор да се арестува, включително и персонала на БНБ. То, няма голям строеж в България, на който собственика, да, не, е, с офшорка, все" спестени,"добре изпрани, пари за черни дни, без изключение. -"Законотворците" в парламента , са платени актьори в този "цирк"-гнусотията на века. Вижте Сидеров, как се" усети" накрая , че бил прост депутат, де да можеше и другите без изключение да си признаят , и половина проблем е решен. .- Другия път като гласувате, не се захласвайте, по-тъпи теми, като цигани и турци, ами си изчистете, кочината драги съграждани , и тръгнете от горе надолу ...не" яжте кебапчета" по време на избори , кебапчето ще го изядеш и после пак ще пиеш, хладка вода...4 години. Иначе, ще сме, рая покорна, докато света светува,независимо кой е Бея... Бейове много, Държавници няма!
 • Един
  Отговор
  5 09:24  03.12.18
  Там където има много пари има и "много" корупция!

Напиши коментар:


Публикувай