1 971

Връчиха наградите „Банкер на годината“ 2018

Мая Георгиева вече е получавала приза „Банкер на годината“ два пъти

Мария Атанасова

В навечерието на банкерския празник вестник „Банкеръ“ връчи за 25-ти пореден път своите традиционни награди „Банкер на годината“.

Сред отличените за 2018 година са: Мая Георгиева – Заместник-председател на Надзорния съвет на Fibank и Левон Хампарцумян – Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, които получиха призовете за цялостен принос за развитието на банковата система.

Мая Георгиева вече е получавала приза „Банкер на годината“ два пъти през 2001 г. и 2011 г. за постигната пазарна устойчивост на банката и спечеленото доверие на клиентите, както и привличане на инвестиции към българската икономика.

Сред останалите наградени заради приноса им в динамичното развитие на финансовите институции, за стабилност в развитието и съхраненото доверие на акционерите бяха: Цветелина Бориславова – Председател на Надзорния съвет на БАКБ, Петър Андронов – Главен изпълнителен директор на ОББ, Оливер Рьогл – Председател на УС на „Райфайзенбанк“ България и Георги Заманов – Главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

По този начин бе продължена традицията в края на годината да бъдат отличавани мениджърите на финансовите институции в България, които постигат най-забележителните успехи през годината.

България