Last news in Fakti

13 Декември, 2018 06:29 1 920 5

Увеличават със 120 000 лв. капитала на дружеството "Бургас-Александруполис"

  • бургас-александруполис-
  • петролопровод-
  • акции

Увеличението на капитала ще стане чрез емитирането на 1200 броя нови акции

Увеличават със 120 000 лв. капитала на дружеството "Бургас-Александруполис" - 1

Увеличават със 120 хил. лева капиталът на "Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ" ЕАД. Решението е взето на днешното заседание на кабинета "Борисов-3", съобщиха от Министерски съвет.

Увеличението на капитала ще стане чрез емитирането на 1200 броя нови акции на тази стойност. Акциите ще бъдат придобити от държавата чрез бюджета на Министерството на енергетиката, решиха министрите.

Средствата за увеличаването на капитала са предвидени в бюджета на Министерството на енергетиката за 2018 година. Те са предназначени за издръжка на проектната компания, както и за обезпечаване на финансовите ангажименти на дружеството като акционер в международната компания "Транс Болкан Пайплайн Б. В.", регистрирана в Амстердам, Холандия.

"Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БР ЕАД е държавно акционерно дружество, в което министърът на енергетиката упражнява правата на едноличния собственик на капитала.

"Транс Болкан Пайплайн Б. В." е създадена през 2008 г. по силата на Междуправителствено споразумение между Руската федерация, Република България и Република Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    1 6 Отговор
    май ще фалира северноазиатската кочина, ако спрем данък русия.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "1944":

    Опитват се да заобиколят Босфора , щото усещат какво им готви султана , нищо че се правят на дружки сега !! Ама скоро като стане петрола пак 40-45 долара и без пари да ги пуска , все тая , няма да стига даже да го го докарат до танкерите , да не говорим за друго !!
  • 3 ормв

    4 1 Отговор
    боко тъпия нормален ли е нали спря големия шлем само йосич ще го оправи
  • 4 Знайко

    4 0 Отговор
    Само да ви светна че Южен поток си има още директор, който е на сериозна заплатка. Нищо, че тук онуй.
  • 5 MFG

    3 0 Отговор
    Каква е тази компания Бургас - Александрополис като нали се хвалиха големите ни шефове , че са спрели трите основни енергийни проекта в . т. и Бургас - Александрополис. Сега и наливат още 120 000 лв. Там сигурно са наши хора на заплата. Върнете лентата само няколко години назад.