Last news in Fakti

29 Декември, 2018 23:33 6 202 16

БНБ с надзорни мерки спрямо 4 банки

  • бнб-
  • сграда-
  • банка-
  • мерки-
  • банки

Препоръката на БНБ е заради изискването

БНБ е приложила надзорни мерки спрямо четири банки, при които са установени нарушения на регулаторната рамка. Това става ясно от отчета на Централната банка за първото полугодие, публикуван на сайта ѝ.

От БНБ отчитат, че при някои банки има "недостатъчна ангажираност" на ръководствата в управлението на кредитния риск, предава БНР.

Според Централната банка при някои банки трябва да подобри цялостният подход спрямо процеса на вътрешен анализ на рисковете и адекватността на капитала. Препоръката на БНБ е заради изискването за по-добра устойчивост на кредитните институции в условията на стрес и необходимостта да се предвидят всички значими рискове, пише още в отчета на институцията.

В него се посочва, че банковата система е стабилна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болярка

    53 2 Отговор
    Защо не цитирате тия не много надеждни банки?!

    Коментиран от #2, #3, #7

  • 2 Гост

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "Болярка":

    Че тя КТБ беше банка на годината, най-добрата банка, пък какво стана. В бг нещата не се случват според закони или някакви мерки. Ако не си удобен на властта и най-сигурната банката си утре те дават на синдиците.
  • 3 реалист

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "Болярка":

    То и преди КТБ казваха , че банковата система е стабилна...,защо "големия банкер" Искров не е в затвора...,а иначе проблемните банки се знаят кой са,но ако ги кажат ще стане страшно...,банките отчитат големи печалби ,а лихвите по депозити ниски...,въобще дообъркана система...,каквато и държаната.
  • 4 Будалата

    29 4 Отговор
    Като се сетя за Искров като Управител на БНБ. Ми става хем весело хем тъжно. Спомина се ЦКБ. Шефът и забегна. Кой си взе парите кой има да връща куче влачи диря няма. Синдици, миндици и те у канала. Обаче Тиквата вика:По времето на Орешарски фалира банката. Аз ни лук съм ял ни пари помирисвал. Така де. БСПто са виновни. Ние от ГРОБ само казваме на Държавните преприятия(да не изреждам) с коя Банка да работят. И НИКОГА НЕ СМЕ ВИНОВНИ. Те нарочно ни плюят ама ние пак ще ги бием. По крадене на пари и на избори де.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 ГЕРБЕРСКА послушна гювендия.

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Будалата":

    Абе уж си Будала пък ги разбираш тез работи.
  • 6 лява ръка десен джоб

    27 0 Отговор
    Ако тримата дебели си харесат някоя банка нищо не може да я спаси
  • 7 бл.134 в Зап. парк

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Болярка":

    Хайде почна се ,като 96 -та : кредити, кредити и накря нито еврозона , нито евро ,нито изтребители ....само много бетон и 6 милиона мишлета в най нещастнлто място на света , почт 100 години след Ньой.
    И да какви са тия нови , казваш че има закъсали банки и не казваш кои са : поне човек да си изтегли парите , килкото и да са , след 1-2 месеца може и да е късно.Та вместо да се печатят нови пари- стотачки и други трябваше да по искъсо да се контролират
  • 8 Гост

    15 4 Отговор
    Банките са: FI Bank, Investbank, Victoria bank, International Asset bank

    Коментиран от #11

  • 9 Борко

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Будалата":

    Бъркаш струва ми се КТБ с ЦКБ. На първата шефа и забегна и се покри.

    Коментиран от #14

  • 10 ПИБ - честито

    19 1 Отговор
    Време е за заличаване на милиарди завми към олигарсите! Кой какво източил. Играта е същата като при КТБ и като от 90те. В частност тези престъпници от ПИБ оперират с пари на непросветени българи, които в един момент ще гризнат дървото. Всичко по план, както винаги. Съвет - не си дръжте парите в престъпни банки, не ходете в хотели или редторанти на престъпници както и не купувайте продукти или услуги на техни фирми...
  • 11 hmhmhm

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ще го имам в предвид благодаря.
  • 12 БНБ

    10 1 Отговор
    За три банки сме сигурни:
    1/ Фибанк
    2/ Първа инвестиционна банка
    3/ Банката на Цеко Ската.

    Коментиран от #16

  • 13 Банкер

    6 0 Отговор
    Отпускам кредит и на безработни, защото гоня план. При фалит плаща държавата, така че риск нма
  • 14 Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Борко":

    Никъде не се е покрил, че и по медийте излиза регулярно, но в България няма да го екстрадират, че ако проговори Боко ще изгори.
  • 15 Хел и видеоигри

    0 0 Отговор
    Ако кажат имената на тези 4 банки ще предизвикат финансова криза.
  • 16 Емилия

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "БНБ":

    Мисля, че е хубаво да знаеш, че няма такава банка Fibank, явно рекламите на ПИБ са постигнали своето, да объркат хората, т. е ПИБ и Fibank са една и съща банка