Last news in Fakti

31 Декември, 2018 22:31 2 801 8

2018 г. Безос печели, а Зукърбърг губи

  • зукърбърг-
  • безос-
  • амазон-
  • фейсбук-
  • amazon-
  • facebook

Класацията на сп. „Форбс“ през 2018 г.

2018 г. Безос печели, а Зукърбърг губи - 1
Снимка: БГНЕС

Много милиардери загубиха част от богатството си заради турбулентната година, а най-големият губещ сред тях е директорът на компанията „Фейсбук“ Марк Зукърбърг, който загуби 18,7 млрд. долара заради скандали и лоша слава, съобщава сп. "Форбс".

От друга страна, директорът на „Амазон“ Джеф Безос, е най-големият печеливш, чието състояние се е увеличило с 27,9 млрд. долара на 126,2 млрд. долара, разкрива БГНЕС.

След Безос е японският милиардер Ташади Янай, който благодарение на акциите си в мoднaтa мapĸa „Unіqlо“ е спечелил сумата от 7 милиарда долара. Аĸциитe нa модната къща пocĸъпнaxa c пoвeчe oт 75% пpeз изминaлaтa гoдинa.

На трето място сред печелившите личности е изпълнителният директор на петролната компания „Лукойл“ Вагит Алекперов, който генерира печалба от 4,6 млрд. долара.

Сред списъка на губещите на второ място е Аманасио Ортега, основател на „Индитекс“, която отговаря за марките Зара, Бершка, Масимо Дути, които загубиха 16.2 млрд. поради лоши бизнес разчети.

Джордж Шефлър, основател на „Sheffler Cars“, е загубил 14 млрд. долара тази година. Както отбелязва „Форбс“, спадът в продажбите на автомобили в Европа и Китай очевидно е засегнал производителя на гуми и автомобилни части.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешен код от картинката

    5 0 Отговор
    да помагаме, ако нещо?
  • 2 Сикирбик

    6 0 Отговор
    Исками се да се насра върху фейсбук.
  • 3 Бачо Киро

    4 0 Отговор
    Лукойл как тъй е на печалба? Или само в България всички големи са все на загуба....
  • 4 Питър хейтър

    2 1 Отговор
    Само да вметна за лукойл че 70% + от акциите са собственост на най голямата холандска банка която пък е собственост на клана Ротшилд , така че айде моля не ни пробутвайте че е руска!

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Питър хейтър":

    А вагит алекперов щото не е от олигарсите на джуджедото нали... От тея 4 милиарда поне 1 милиард е откраднал от България. Гадовете от КГБ продължават да пият българска кръв но ще я повръщат. Олигофрените от руското посолство подаряващи елхички са сеещите зараза паразити в България. За Новата 2019 им пожелавам гадна и бавна смърт като от препиване с бояришник.
  • 6 Николай Александров

    0 0 Отговор
    Искам да споделя относно Фейсбук!В момента за втори път ми изтриват целенасочено профила в който мой личен профил имах в съхранение ценности и документи!!! Въпреки моето настояване, Фейсбук ми предлага да си правя нов профил като с лека и нагла ръка,затрива всичко което съм постигнал с труд - приятелства, документация и информация!!! При първото ми изтриване на профила ми от Фейсбук беше по-особено насилствен начин на моята личност, докато не приемеш, техните желания и искания не те допускат до Фейсбук - изтриване на профила и всичко твое и започване отначало, именно тогава ми затриха над1000приятелства!!! Вместо Фейсбук да поощрява приятелствата,той ги унищожава и не само това, унищожава самата ти човешка личност,като ни превръща в кученца и ни води на синджир!!! Въпреки че ние затова си и плащаме за това, за да ги храниме тех и техните семейства!!!В момента отново както писах в началото съм със затворен или изтрит профил, немога да разбера защото те ти дават много оскъдна и или просто никаква информация!!! Искам да споделя, че в личния си профил бях споделил за нарушаване на човешките права и самите насилствени действия на компанията Фейсбук срещу хората и моята личност - разбира се от тяхната страна ме караха с надписи да изтрия написаните истини от мен!!!И ето сега те си изтриха всичко просто набързо целият профил за по-сигурно!!!Решен съм да си търся правата във Страсбург,не може като са Фейсбуковци да унищожават човешките права и още повече насилие с
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.