16 Януари, 2019 08:12 5 510 21

„Булгартабак – Благоевград” официално затвори врати

  • булгартабак-
  • цигари-
  • благоевград

Близо 1500 души остават без работа

„Булгартабак – Благоевград” официално затвори врати - 1

„Булгартабак – Благоевград” днес официално затвори врати.

Агенцията за следприватизационен контрол очаква обяснение от мажоритарния собственик какво налага тези мерки, припомня бТВ.

По неофициална информация около 15 души ще останат на работа, за да изпълнят една поръчка на предприятието, но срокът е неизвестен.

Всички други служители на дружеството са напуснали срещу обезщетение от работодателя.

Според кмета на Благоевград Атанас Камбитов, закриването на предприятието няма да се отрази добре на града „Въпросът е, че има негативен резултат върху Благоевград, върху икономиката на града. И не на последно място – над 1500 души останаха без работа, което е и социален проблем”, коментира Камбитов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малии

    80 0 Отговор
    Не се накрадоха , не се наядоха .вземи едно дърво и всичките 240 мекерета вън от парламента.
  • 2 Петър

    89 2 Отговор
    Ето какви бизнесмени има в България- боклуци.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рамбо

    74 3 Отговор
    ЗАД ЛИКВИДАЦИЯТА НА Булгартабак - холдинг СТОЯТ СВИНЯТА И ТИКВАТА !!!!!!!!!!!!
  • 5 Петър

    33 0 Отговор

    До коментар #3 от "CUKOVSKI":

    Пиши на БЪЛГАРСКИ,заявление като подаваш някъде с тия букви ли го пишеш?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо ви

    60 2 Отговор
    Такива са всички приватизатори. Взимат, обират каквото може и после затварят. Хиляди предприятия бяха унищожени. Милиони останаха без работа и слугуват сега в чужбина. Плана за унищожение на България си върви, а правителството дреме, или ...?
  • 8 НАТО ВЕЦ

    33 0 Отговор

    До коментар #3 от "CUKOVSKI":

    Сега ще внасяме "демократично" произведен "рак и смърт" и данъците ще са в чужди държави, за тяхното здравеопазване и социални системи, така че загубата е огромна, но ти от къде да знаеш, като даже азбуката си "забравил" и ми драскаш простотии на "Пешовица".
  • 9 Пеньо

    9 19 Отговор
    На малоумниците, които си мислят, че защитавам Борисов отново ще кажа, че няма да му простя тази приватизация! Но това няма да промени мнението ми за най-отвратителните бандитско-безроднически формации-БСП,атака,ДПС!
  • 10 емо73канар

    43 1 Отговор
    Пеевски взе каквото можа. Хората да умират. Тиквата си прибра неговият % и всичко е точно.
    Така направиха и с КТБ тия двамата, така ще направят и с вива ком, Авионамс. Искат да докопът и Дунарит, ама там май удариха на камак.
    Тези боклуци когато и да ги разтреляш, все ще е късно.
  • 11 Аналитик

    30 3 Отговор
    Написаното, че 1500 души остават без работа е най-обикновена лъжа! Толкова е бил броят на заетите в най-добрите години, когато и подготовката на тютюна бе към предприятието по времето на соца. Приватизацията го завари с около 1000 души и постепенно през годините се извършваха съкращения. Хлопването на кепенците тези дни бе при личен състав между 150 и 200 души. Унищожено бе първокласно, печелившо предприятие!
  • 12 Пеньо

    18 4 Отговор
    Отново на малоумниците ще напомня, че решението за приватизация не е взето еднолично от тиквата, а е гласувано в комисия, като всички членове (без един) от всички парламентарни партии за гласували ЗА. Това не намалява отговорността на тиквата!
  • 13 джаич

    22 0 Отговор
    Еволюция , БКП се трансформираха в ГЕРБ - Грабители за Ефикасно Разрушаване на България , СДС- Съюз на Държавна Сигурност , БСП - Бързо Скриите Парите.Коя от тези трите партии ви е най-симпатична ? Може би Охранените Патриоти , братя идиоти ???
  • 14 Простак

    15 0 Отговор
    сега ще пушим вносни , Американски цигари ,, вносителите се знаят,,
  • 15 Димов

    23 0 Отговор
    Хора, докато ни занимават с Булгартабак, брекзит, Ф-16, и винетки, разни чиновнички дълбаят трап за семействата ни. В новият проектозакон за криминализиране на насилието над деца, определението за насилие над деца включва всяко поведение, с което детето бива унижавано или изолирано. Т.е. - дори да му се скараш или да го пратиш наказан в ъгъла, дава повод на соц службите да ти отнемат детето. НА ПРАГА СМЕ ДА ВЪВЕДАТ ЮВЕНАЛНАТА ЮСТИЦИЯ! ТОВА Е УЗАКОНЯВАНЕ НА ЕНИЧАРСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!!! Ще го допуснем ли?

    Коментиран от #17

  • 16 Гост 1

    15 0 Отговор
    И после онзи мишок ще излезне и ще ми говори за Икономика !! Затваряй тая кочина мама ви мръсна
  • 17 НАТО ВЕЦ

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Димов":

    При положение, че с твърда крачка вървим към диктатура, това е очаквано. В крайна сметка, ако не направят от децата ни еничари, ще трябва да плащат на чужди гавази. Скоро ще си имаме отново Член 1-ви в Конституцията.
  • 18 popo

    8 0 Отговор
    Дилян Пеевкси да фалира и да е в затвора.
  • 19 Бивш БАТ служител

    6 0 Отговор
    БАТ са експерти в затварянето и съкращенията. Вероятно работниците пак са ги водили на конгрес с ядене и пиене преди да ги изгонят както направиха с търговското си подразделение в страната през 2009г.
  • 20 Колхоз

    3 6 Отговор
    Булгартабак е собственост на руската ВТБ-Внешторбанк Руския човек в България Делян отдавна не и е собственик взеха му я братята така че тези хорица които са на улицита да ходят пред руското посолство и да питат там защо са ги оставили на улицата а може и пред президенството да отскочат там също ще имат за какво да питат!!!
  • 21 Преминаващ

    3 0 Отговор
    От Седмица пишат навсякъде колко хиляди остават без работа !!! Къде ги видяхте ?
    В предприятието работят само 200 човека !
    Сега оставиха 15 човека най яките връзкари да доработват...ушкем ! После ще ги пуснат неплатена и като утихне положението пак ще ги върнат.
    Тази информация от сигурен източник !!!