18 Януари, 2019 11:43 2 739 4

Шведско-българската търговска камара е факт

  • българия-
  • швеция-
  • камара-
  • търговия

Последните 2 години се отчита значителен ръст в стокообмена

Шведско-българската търговска камара е факт - 1

Обемът на шведските инвестиции в България за последните 2 години е значително нараснал, но все още не отговаря на реалните възможности. За периода януари-октомври 2018 г. стокообменът между България и Швеция е отчел ръст от 11.3 % на стойност 342 970 млн. EUR. „Уверени сме, че положителната тенденция към увеличаване на двустранната търговия между двете страни ще се запази и занапред“, каза заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова.

Екипът в Министерството на икономиката работи за още по-широко представяне на България като атрактивна инвестиционна дестинация за шведските капитали, тъй като страната ни е все още слабо позната сред Швеция и останалите северни страни. “Готови сме да подкрепим нови делови начинания, които ще разширят присъствието на шведския бизнес в България“, допълни Иванова.

Председател на Българо-шведската търговска камара е Стефан Бенгтссон, който е директор и на SAAB за нашата страна. "Стремежът на организацията е да се затвърдят и подобрят икономическите отношения между двете държави. SweCham Bulgaria ще бъде отворена организация както за бизнес организации и за шведски граждани, които работят, учат и живеят в България, така и за всички, които обичат или са свързани със Швеция по една или друга причина, „SweCham Bulgaria” ще бъде гласът на шведският бизнес и шведските инвестиции в България“, каза Бенгтссон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    9 0 Отговор
    стига с тези манипулации.то български фирми се чудят как да избягат вече от тука,вие чужди ще идват.Слез из народа да видите как се е прегърбил и изнемогва вече....Това правителство съвсем на съсисипа и се подигра с народа.А на входа чака и бсп с дпс съвсем да на оглозгат.крадът като за последно....и работодателите едни алчни алчни та край няма...
  • 2 ....

    9 0 Отговор
    Бай Ганьо гледа да замаже очите на шведите, заради Грипените, ама едва ли...
  • 3 Светльо Чернев

    6 0 Отговор
    Да не би случайно да започнат да сглобяват Грипен в България. Защото все значими фирми идват. Като Шкода например, ама то се оказа,че било на път за Турция.
  • 4 Овръчи от Партии

    7 0 Отговор
    Какви ,световни глупости пишете, да ви се чуди човек, с кой спите нощно време!
    Непрозрачността на бизнеса и корупцията , на Бойко Доганов,
    отблъсква не само, Шведския Бизнес, той чисто и просто, няма как да влезе в България, вратите, са затворени и ще е така ,докато съществува, Бойко Доганов!Ще се изцеди всеки, който пробва
    да инвестира в България.Виж закона за земята и цужденците.
    България, е една,умишлено, изолирана държава, и партийно-корумпирана, със силни прослойки, на авторитарност в Управлението си, като нагласата е, да се манипулира , със лобизъм , закони , които осигуряват, Парламентарна, обща престъпност на всички нива , чадър от Прокуратура и Полицията, сплотява Престъпните тръстове, и по този начин ,без наказно, да съсипват Българската Държава.