18 Януари, 2019 23:29 3 009 8

Нова германска инвестиция в IT сектора на България

  • германия-
  • инвестиция
Нова германска инвестиция в IT сектора на България - 1

Сред обсъжданите теми в рамките на сектора бе и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура

Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Ралф Шмит, изпълнителен директор на „eves_information technology“.

България отговаря на всичките ни изисквания и се надяваме, че тук ще намерим нужните ни специалисти, обясни Ралф Шмит. По думите му компанията им базирана в Германия расте с около 30% на година и работи с водещи компании от автомобилния сектор, както и с мобилни оператори. В момента ние сме етап, в който от европейска компания, се трансформираме в глобална и България е сред локациите, които сме набелязали, за да ни помогнат да постигнем тази цел, обясни той. През последната година компанията „eves_information technology“ е разширила дейността си с подразделение в Азия. Плановете им включват създаване в България на „European Competence Center“, който да стартира през първото тримесечие на 2019 г., а до края на годината в него да работят около 50 високо квалифицирани експерта.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа на Министерството на икономиката при реализацията на Вашия проект в България“, подчерта Александър Манолев. Той посочи, че IT & BPO секторите са най-бързо развиващите се в нашата страна. Средната заплата в тях е около 1 350 евро, а работните места растат всяка година с близо 5%, стана ясно по време на срещата.

Сред обсъжданите теми в рамките на сектора бе и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура, която т.нар. синя карта. Зам.-министър Манолев акцентира и на данните от редица изследвания сред чуждия бизнес в България, които показват, че компаниите се чувстват добре и продължават да разширяват своите проекти в страна ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    20 6 Отговор
    Минутки за реклама....ама реалността е друга.
  • 2 Кълвач

    17 14 Отговор
    В България инвестират, единствено крадци, мошеници и измамници!
  • 3 Да уе така ти си мислиш

    6 5 Отговор
    Пффф инвестиция? Мхм Китай даде мн голяма инвестиция за АЕЦ белене. Бойко каза пичовете започнаха да го строят и накрая не чухме нищо от процеса и как се справят работниците. Сигурно са измрели от мн яка тежка радиация и не щат да кажат по новините. Прекриват инцидента. Гроб е факт. Дано някой ден по новините кажат за АЕЦ белене ко стаа. Ти да крадеш инвестиция от Китай знаеш ли ко ще стане. Веднага ще дойдат с катаната и ще отсекат дебелите глави на Бойко , кракачанов и курнинова.
  • 4 незнайко

    4 2 Отговор
    А КОЙ ЩЕ РАБОТИ С МАШИНИТЕ И ЩЕ ГИ ПОДДЪРЖА В ЗАВОДИТЕ ??? САМО ПРОГРАМИСТИ НЕ СТАВА ???
  • 5 БОШ ЛАФФФФ УЛАФФ

    4 2 Отговор
    Тинтири минтири , и тези идват за лесна пичалба.
    Че ни ошушкат яко, а кой ще сади домати и краставици за износ ?
  • 6 уау

    4 2 Отговор
    и как имаме кадри и бла бла,а ще внасят кадри със синя карта????
    смешници!
  • 7 питай консултанта

    0 0 Отговор
    И тези , ЛИ, искат, да им се програмира, без пари?
    Да, не вдигнат платната, след първите искания, за равностойни заплати с Германия?
    Няма програмист, който да не знае, английски, взима самолета и
    е го Париж,Берлин,Лондон и Стокхолм.
  • 8 питай консултанта

    1 0 Отговор
    Като плащат , 3500 евро, месечно ,ще им работим...иначе, да си намерят, по евтини ,роби другаде!