Last news in Fakti

14 Февруари, 2019 23:59 2 294 12

От 1 април касовите бележки за гориво ще съдържат подробна информация

  • касови бележки-
  • горива

Разликата между крайната продажна цена и покупната му цена не трябвало да се възприема като печалба за търговеца

От 1 април касовите бележки за гориво ще съдържат подробна информация - 1

От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме за заредено гориво на бензиностанциите, ще са по-подробни. Целта е крайният потребител да бъде информиран за това каква част от платената от него сума за закупените течни горива представлява косвени данъци, както и каква е продажната стойност на горивата и стойността на тяхното придобиване от търговеца.

Това гласят последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

Съгласно новите изисквания при продажба/зареждане на течни горива във фискалния бон, издаван на бензиностанциите, ще трябва да е отпечатана на отделни редове по вид гориво и информация за:

- размер на ДДС за продаденото/зареденото гориво;

- размер на акциза за продаденото/зареденото гориво;

- продажна цена на горивото без акциз и без данък върху добавената стойност (нето стойност);

- покупна цена на горивото без акциз и без ДДС (покупна стойност).

От НАП обръщат внимание, че разликата между крайната продажна цена и покупната му цена не трябва да се възприема като печалба за търговеца, тъй като в този марж се включват и други разходи на съответната бензиностанция за продажбата на горивото – заплати, обучения, сервиз и др. От НАП допълват още, че доработването на фискалните системи на бензиностанциите съгласно последните изисквания в Наредба Н-18 няма да изискват допълнително изпитване, тестване и одобрение от Българския институт по метрология.

Допълнителна информация за промените, свързани с отчитането на оборотите може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 070018700.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    31 0 Отговор
    1 април е денят на лъжата
  • 2 СеСеСере

    13 2 Отговор
    А ще има ли графа от къде идва горивото, т.е. от пристанище Росенец или от друго , А?
  • 3 Оппа

    14 0 Отговор
    От 1 април ще има лъжовна информация на касовите бележки от бензиностанциите.
  • 4 Снайперист

    14 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Зилен

    13 0 Отговор
    Да напишат и надценката от "био" компоненти в сравнение със 100% петролен продукт. Не щем спирт и рапично олио.
  • 7 Nichan235

    5 0 Отговор
    Трябва и за парното да го направят така.
  • 8 гост

    7 0 Отговор
    Да пишат и зодията на жената на продавача, все ми е тая, има само два важни фактора: качество и цена. Вместо да опростяват нашите държавници правят възможно най-идиотските промени. Не се ли замислят, че употребата на повече хартия не е екологично, че всичката енергия и разход за труд са напълно излишни, защото никой не печели от това, нито продавач, нито купувач? Само идиоти са се събрали там в голямата къща. Значи не им е проблем, че няма дебитомери в Лукоил, но им прави проблем, че не пишело нещо на касовия бон? Ами идиоти са.
  • 9 SoS

    7 1 Отговор
    Идиотите сме ние, че сме ги избрали и си траем :(
  • 10 1122

    1 0 Отговор
    Сега и за тях ли ще плащаме?Какво ме интересува какво пише на касовата бележка.Ще се интересувам,ако пише кой от управляващите колко от тия пари отиват в джоба му.Сега ще стане като в енергото.Такса превоз на нефт...,такса нагряване на нефта в кулата...,такса събиране на нефта в по голям варел....,такса събиране на бензина ....,такса....,такса....,превоз до бензиностанцията....,такса наливане в бензиностанцията и т. н. цена на горивото 2.60,а цената на петрола 80 долара.И колкото съучастници има по веригата за крадене цената става по висока.
  • 11 Кумчо Вълчо

    2 0 Отговор
    Е и ,на боко простотиите ,да не би бензина да стане по-евтин.
  • 12 dan

    0 0 Отговор
    Искам на бележката от кенефа на гарата всичко да е описано подробно по графи.