19 Февруари, 2019 04:00 1 430 1

Акциите на Barclays поевтиняха

  • barclays-
  • банка-
  • великобритания

Дали е заради "Брекзит"?

Акциите на Barclays поевтиняха - 1
Снимка: БГНЕС

Акциите в Европа отстъпват, въпреки ръста по-рано в Азия, породен от оптимизма относно китайската икономика и търговските преговори. Това съобщи Сандра Килхоф, пазарен анализатор, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие", с водещ Светозар Димитров.

Индексът Stoxx 600 е почти без промяна при ръстове на телекомите, компенсиращи пониженията при автомобилните производители. Това стана след като президентът Тръмп получи доклад, който може да бъде първа стъпка към увеличаване на митата върху вноса на автомобили.

Междувременно Dax и FTSE100 се понижават с около 0,2%. Най-добре представящата се компания на европейските пазари е Wirecard, чиито акции поскъпнаха, след като германският финансов регулатор предприе безпрецедентна стъпка да забрани късите продажби на акциите на компанията за два месеца, каза още Килхоф.

Според Bafin скорошните рискове, в резултат на волатилността на пазарните цени, подкопават по-общия капиталов пазар. Това е първият път, в който регулаторът забранява късите продажби на определена акция.

На второ място по представяне се нарежда Reckitt Benckiser, чиито акции поскъпнаха с над 5%. Продажбите на сравнителна база са нараснали с повече от очакваното, с 4% през 4-тото тримесечие. Британският производител на домакински, здравни и хранителни стоки също очаква ръст за цялата година от 3 до 4%, посочи пазарният анализатор.

Акциите на Barclays поевтиняха в Лондон, след съобщение, че американският хедж фонд Tiger Global е продал целия си дял в Barclays.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това пък какво е

    3 0 Отговор
    Нищо не разбрах.