21 Февруари, 2019 18:07 2 594 5

Банка загуби 1.6 млрд. USD от една сделка

  • deutsche bank-
  • облигации-
  • сделка-
  • загуба

Неизгодната сделка Dеutѕсhе Ваnk е сключила още преди кризата

Банка загуби 1.6 млрд. USD от една сделка - 1
Снимка: Shutterstock

Загуба в размер на 1.6 млрд. USD е натрупала Dеutѕсhе Ваnk за период от 10 години. Причина за загубата е неизгодна сделка с общински облигации, сключена преди да настъпи икономическата криза през 2008-а. Загубата на най-голямата германска банка е четири пъти по-голяма от печалбата ѝ за 2018 г., сравняват анализатори. Причина за нея е, че в продължение на години Dеutѕсhе Ваnk е отказвала да намали стойността на облигациите и свързаните с тях деривати в баланса си, се посочва в документи, станали достояние на изданието Wall Street Journal.

Облигациите са продадени 9 години след придобиването им. Мениджърите на банката обаче решават, че няма да преизчисляват финансовите резултати за предходните години. В отчета за 2016 г. колосалната загуба е включена в графата за неосновните операции. При представянето на отчета за въпросната година главният изпълнителен директор само загатва за проблемната сделка без подробности. Последва вътрешно разследване, чиято цел е да отговори на въпроса дали инвеститорите не са подведени. То обаче е прекратено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каракуд

    6 3 Отговор
    За да избият загубите се впуснаха в пране на пари но и там се прецакаха.
  • 2 Леврон Хапръцумян-Алчан

    9 1 Отговор
    Споко,ще наваксаме от високите лихви в БГ - то.Те са шматки и си плащат.Нях нях
  • 3 Цветан Василев крадеца от КТБ

    3 5 Отговор
    Ех аз откраднах 7 мириарда
  • 4 Хаджи хаджи Българин

    9 0 Отговор
    1.6 милиарда е печалбата на 3 месеца на Дойче Банк! А сумата разделена за десет години, прави 160мил. на година! Пак някой анал- лизатор е ползвал Гугъл преводача!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.