22 Февруари, 2019 11:04 2 150 13

„Адванс Медиа Груп“ и MTG сключиха сделка за „Нова Броудкастинг Груп“

  • адванс медиа груп-
  • mtg-
  • нова броудкастинг груп-
  • георги домусчиев

Общата стойност на сделката е 185 млн. евро

„Адванс Медиа Груп“ и MTG сключиха сделка  за „Нова Броудкастинг Груп“ - 1

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) подписаха договор за продажба на „Нова Броудкастинг Груп“ АД. Общата стойност на сделката е 185 млн. евро. Споразумението предвижда българската компания да придобие 100% от „Нова телевизия“ и мажоритарен дял в „Нет Инфо“.

Прехвърлянето на собствеността подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а финализирането на сделката се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г.

„Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата медийна група в България. В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

Приходите от продажби на „Нова Броудкастинг Груп“ АД за 2018 г. се оценяват 112.5 млн. евро, а оперативната печалба (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „Адванс Пропъртис“ООД : „Инвестицията ни в „Нова Броудкастинг Груп“ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Тя ни дава възможност да навлезем в един перспективен и нов за нас индустриален сегмент. Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „Нова“. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите. Надяваме се с нашата финансова подкрепа медията да продължи да се развива ускорено и да предлага все по-добър и интересен продукт на зрителите. Не на последно място, ще окажем значителна подкрепа за утвърждаването на „Нова“ като „българската телевизия“ със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми“.

За „Адванс Медиа Груп“

„Адванс Медиа Груп“ и MTG сключиха сделка  за „Нова Броудкастинг Груп“

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД , собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга е мултинационалната фармацевтична група „Хювефарма“, с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „Параходство Български Морски Флот“ АД, както и пристанищния оператор „БМФ Порт Бургас“ ЕАД.

За Modern Times Group

Modern Times Group (MTG) AB е публична компания, регистрирана на Nasdaq Stockholm („MTGA“ и „MTGB“). Групата има водеща позиция на пазара на медийно съдържание и ентъртеймънт в Швеция. В портфолиото ѝ има телевизия, радио и дейности, предоставящи следващо поколение развлекателни преживявания в електронните спортове, цифровото видео съдържание и онлайн игрите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яОАЖ

    11 0 Отговор
    дано най-накрая да и оправят образа и да пуснат FULL HD формат, че станаха смешни с тоя скапан образ а уж са много голяма телевизия.

    Коментиран от #4

  • 2 Дедо Грую

    14 1 Отговор
    Нема да гледаме прасешката TV.
  • 3 Alpha_Lone_Wolf

    12 0 Отговор
    Върнете вибокса, понеже сега е нова плей 2 и е препълнен с риалити боклуци, които са с напомпани гледания. Реално освен екипа, друг не влиза в тоя сайт.

    Коментиран от #13

  • 4 Alpha_Lone_Wolf

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "яОАЖ":

    По пронцип Домуса като купува телевизии, той ги купува да ги закрива. Ще поживеем и ще видим!
  • 5 Batushka

    7 1 Отговор
    Искам Шиши да купи БТВ...
  • 6 Дтв

    4 2 Отговор
    Таз телевизийка кой ли я брои за жива, са покрай "Капките" леко ще живне, но дотам...
  • 7 патриот

    4 4 Отговор
    Браво, най - после и ние да имаме истинска Българска телевизия, която ще дава български филми, сериали, български забавни програми, дано като Българска телевизия да вземат на работа всички безработни Българи. Браво на Българите, Братя Домусчиеви
  • 8 Иван

    3 2 Отговор
    Такива били онакива били все пак са българи по добре ли е някой от САЩ до дойде и да си развява байряка!
  • 9 гер

    4 0 Отговор
    Бързате, той ще отдава под наем телевизията на министър от управата, дългосрочно.....
  • 10 Господари на сеира

    7 0 Отговор
    Ето защо на въшливото арменче не му мина номера с нов договор. Киро гуменката не е някой слабоумен швед, никога няма да се върже на евтини арменски хитрини. Когато плаща ще изисква и съдържание - нещо недостижимо при разходния бюджет на Маги въшката.
  • 11 Хаджи хаджи Българин

    1 0 Отговор
    Сега разбрахте ли, защо циганските гласове управляват държавата! Защото на нормалният българин, му писна от обещания! А пък сатрапите, за 30-50лв си осигуряват за 4 години доходно местенце! Специалистите напуснаха Бг! Вакуумът на немската индустрия ги засмука! В Германия, раждаемост на местното население 0,5 ! Тоест, семейство с едно дете! Турците и арабите с по 3! Много просто Уотсън! Има една формула! Държави с голяма и силна индустрия, ниска раждаемост, тоест ниска регенерация на населението! Африкриканските държави , точно обратно! Ефекта идва след 10-20 години! Катастрофално!
  • 12 Хаджи хаджи Българин

    1 0 Отговор
    Затова индустриалните държави са с най- големи заеми! Защо? Никой не инвестира в Бъдещето- децата! Всички в бързи и лесни пари! Да , ама сега като няма кой да работи за 5 туби бензин и един блистер лекарство, което му е 3 дневна надница! Това е Ново Ордо Секулорум!
  • 13 ви кво

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    какво беше това вибокс? хората отдавна минаха на youtube!