25 Март, 2019 14:37 2 282 8

„Еврохолд“ се намесва в наддаването за ЧЕЗ?

  • чез-
  • cez

От българското дружество обявиха, че не коментират слухове

„Еврохолд“ се намесва в наддаването за ЧЕЗ? - 1

Публичното дружество „Еврохолд България“ е третият участник в наддаването за българските активи на чешката енергийна компания CEZ. Информацията бе публикувана от местното издание Lidove Noviny, като то се позовава на свои източници. Преди седмица Томаш Плескаш, зам.-председател на Съвета на директорите на CEZ, потвърди пред медията, че има трети кандидат за ЧЕЗ, освен „Инерком“ и India Power, но не назова името му.

Два източника на Economic.bg тогава потвърдиха, че „Еврохолд“ наистина се е включил в процедурата, без обаче да е ясно как точно ще стане това включване, тъй като българското дружество се явява нов кандидат и трябва да се стартира нова процедура. Единият вариант е да се включи като партньор към някой от сегашните участници, а другият е да е изцяло нова кандидатура и да се стартира нова процедура.

От „Еврохолд“ тогава отказаха коментар по темата. Отказ от коментар имаше и от страна на CEZ, към които също отправихме запитване.

Днес „Еврохолд“, след като чешкото издание вече публикува информацията, изпратиха официална позиция, в която заявяват, че „не коментират слухове или спекулативни информации, особено, когато това засяга трети страни“.

От холдинга предупреждават, че са публична компания, чиито акции се търгуват на Българската и Варшавската фондови борси и „всяка една публикувана спекулативна непотвърдена информация би могла да повлияе на цената на акциите на холдинга и да увреди интересите на акционерите, включително миноритарните, като това би могло да се счита и за нарушение на законите, които регулират дейността на публичните компании“.

Ако компанията и подразделенията ѝ възнамеряват да реализират нови придобивания в бъдеще, те ще ги обявят публично и своевременно ще информират всички заинтересовани лица, пише в позицията на „Еврохолд“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Двама

    3 1 Отговор
    Старта поговорка - двама се карат ... трети печели )
  • 2 123

    8 2 Отговор
    Тая фирма ели е на Цвъки или на Шиши
  • 3 Мисесака Дагишибам

    4 4 Отговор
    комунягите, ченгетата и путиноидите
  • 4 АК 47

    3 3 Отговор
    Комунистите се спотайваха и аз се чудех защо са толкова против Инерком,а то си имало причина,те искали да купят ЧЕЗ.А сега да видим какво ще каже КЗК?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.