Last news in Fakti

10 Април, 2019 14:24 3 180 16

„Нова ТВ“ ще бъде българска телевизия!

  • адванс медиа груп-
  • нова броудкастинг груп-
  • сделка-
  • нова броудкастинг груп-
  • нова телевизия

„АДВАНС МЕДИА ГРУП“ финализира сделката за „НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП“

„Нова ТВ“ ще бъде българска телевизия! - 1

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД финализира сделката с Modern Times Group (MTG) за „Нова Броудкастинг Груп“ АД, след като преди това сделката бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Акциите, представляващи 100 % от капитала на дружеството, днес бяха прехвърлени на купувача.

За изпълнителни директори на „Нова Броудкастинг Груп“ АД са назначени досегашните прокуристи - Вяра Анкова - професионалист с голям опит в телевизионното управление, и Николай Андреев – дългогодишен финансов директор. Силва Зурлева остава съветник на борда.

Георги Домусчиев е новият Председател на Съвета на Директорите на „Нова Броудкастинг Груп“ АД. В борда влизат още Тонка Генова - финансист и Николай Василчев - юрист.

„Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото и влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. В нея работят 650 човека.

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „Адванс Медиа Груп“ ЕАД: „Нашето желание е да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ на свободна и обективна медия, с високо качество на телевизионното и дигитално съдържание, лоялна към зрителите и коректна към партньорите. Ще инвестираме в ускорена модернизация на телевизията, в човешкия капитал и в създаването на все повече български продукции. „Нова телевизия“ ще бъде българска телевизия, подкрепяща българските сериали, филми и развлекателни програми!!!

За „Адванс Медиа Груп“

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД , собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга е мултинационалната фармацевтична група „Хювефарма“, с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „Параходство Български Морски Флот“ АД, както и пристанищния оператор „БМФ Порт Бургас“ ЕАД.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ото

    27 1 Отговор
    КЗК защо позволи тази сделка сега, а преди два месеца не я позволи за поляците? Тогава щеше евентуалния купувач да има господстващо положение на пазара, а сега тези няма да имат, така ли?
    Колко розово ще стане от тук на татък по новините, пък и не само, просто няма да е истина. По цял ден ще се говори за небивалия просперитет в който се намира страната ни
  • 2 Коментар📝

    20 1 Отговор
    БЪЛГАРСКА ЦЕВЗУРИРАНА ТВ.
  • 3 медия с гел да я намажеш

    27 4 Отговор
    Честита нова придобивка на Боко ! Таз година телевизия, догодина радиоточка !
  • 4 анонимен

    11 0 Отговор
    Сега да се прегърнато още по здраво с БТВ. Досега новините им бяха само разместени сега ще са синхронно говорене.
  • 5 Давид

    13 0 Отговор
    Дано един ден и България да българска .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    3 1 Отговор
    Най - вече от това ме е страх
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Най - вече от това ме е страх
  • 9 Чичко тревичко

    7 0 Отговор
    А този господин Домовчийски да не би да работеше за г-н Борисов!!!!!аз ей така от любопитство питам не че нещо ! А май и със тим работеше.та общо взето тим и Бойко и Ахмет са си разделили държавата.бойко се опита да открадне бизнеса на ЧЕЗ.ама се поизложи.а Е,ОН е на тим и в североизточна България попитайте какво става със сметките за а и как минават едни здрави момчета да съветват собственици на цехове да станат клиенти на Е,ОН
  • 10 Евала

    6 0 Отговор
    Обл значи излиза че тоя палячо е надиграл тим!!! Като им е взел бизнеса по морето!!! Ехаааа ! Да да ! Ама не !!!! Този е толкова тъп!!! Че на вързано куче хляб неможе да даде без да го ухапе! Ама пусто му приятелство със ТИМ и бате Бойко!
  • 11 Ernesto Guevara

    9 1 Отговор
    Махам си Нова телевизия
  • 12 От Пирдоп

    4 0 Отговор
    Колкото Лудогорец е български
  • 13 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ЕДИНСТВЕННОТО МИ ПОЖЕЛАНИЕ Е ДА НАЗНАЧАТ ХАЛВАДЖИАН ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР !?!?
  • 14 Стойн

    5 0 Отговор
    Георги Домусчиев получи подарък от ГЕРБ и сега Партията си има телевизия. За глупави ли ни правите?
  • 15 гощо

    2 0 Отговор
    Е те тВа най ме плаши,че ще е Българска телевизия!
  • 16 мани мани

    2 0 Отговор
    стана така, че мафията, партиите си имат вече телевизии :)
    и на хората им остана да избягат в нета, и там да си зяпат всичко друго, но не и бг тв-та :) хората избягаха в другите страни, защото не желаят тук да робуват на мафиоти! ще робува на западняк, но не и тук да си дава труда на престъпниците! това е!