16 Април, 2019 12:43 1 082 0

Бизнес пътуванията намаляват

  • бизнес-
  • пътувания-
  • чартър-
  • самолет

66 700 полета са били извършени през март 2019 г.

Бизнес пътуванията намаляват - 1
Снимка: Shutterstock

По-малко бизнес полети са били реализирани през март тази година в сравнение със същия месец на миналата, отчитат от агенцията Wingx Advance. Техният брой за март е 66 700, което обаче е значително повече спрямо февруари. На месечна база полетите от клас large jet са се увеличили с 2%, а тези на midsize jet и small jet са спаднали с 2% спрямо данните от 2018 г.

„Общата активност на бизнес пътуванията расте много бавно. През текущата година ръстът явно ще се забави особено при реактивните самолети. Причината е същественият спад на т.нар. периферни пазари, като Русия и Турция. Също така влияние оказва и намаляването на този вид полети при някои ключови хъбове, като например Лондон, който преживява времена на неопределеност и спад на потребителската увереност", казва Ричард Ко, управляващ директор на консултантската компания WingX.

През март се регистрира спад в броя на извършените излитания от лондонските летища. Тези от летище „Лутън” са намалели с 13%, а Фарнбъро – с 6%.

Най-висока активност при бизнес пътуванията през март е отчетена в Испания. Положителна е динамиката и във Франция. Броят на полетите от Швейцария и Великобритания отчита спад. По-малко през март спрямо февруари са и чартърните бизнес полети от Германия.

При междуконтиненталните полети от този тип се отчита ръст от Европа към Северна Америка и Африка, докато от Стария континент към Азиатско тихоокеанския регион са изпълнени с 12% по-малко полети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА