18 Април, 2019 09:38 2 307 4

"Еврохолд": Преговаряме да купим "ЧЕЗ Груп - България"

  • еврохолд-
  • чез

Компанията участва самостоятелно в процедурата за придобиване

"Еврохолд": Преговаряме да купим "ЧЕЗ Груп - България" - 1

„Еврохолд България“ АД, получи ексклузивност за придобиването на активите на „ЧЕЗ Груп“ в България, съобщи компанията в съобщение до медиите.

Индийската компания "Индия пауър" също бе кандидат за българските активи на ЧЕЗ. Тя бе вторият класиран кандидат след "Инерком".

Разрешение на сделката от антимонополната комисия (КЗК) така и не дойде.

Срокът, в който компанията на Гинка Върбакова трябваше да плати над 300 милиона евро за енергото в Западна България, изтече в края на ноември.

Ето пълния му текст:

"Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - „Еврохолд България“ АД, получи днес ексклузивност за придобиването на активите на „ЧЕЗ Груп“ в България.

„Еврохолд“ участва самостоятелно в процедурата.

„Еврохолд“ ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

Намерението за придобиването на активите на „ЧЕЗ Груп“ в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж.

В съответствие със своята корпоративна политика, дружеството няма да коментира слухове или спекулации на пазара, особено, когато това засяга трети страни. „Еврохолд“ е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава, тя спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация. В случай на чувствителна информация, свързана със сделката за активите на „ЧЕЗ Груп“ в България, която засяга акционерите и останалите заинтересовани от холдинга лица, компанията ще информира последните своевременно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Centurion

    3 0 Отговор
    И накрая някой ОФШОРКА може да придобие Еврохолд!!!
  • 2 мутра

    5 1 Отговор
    някой няма ли да напише че предлагат да поскъпне тока с 67% на нощната тарифа скъпите ни ГИНКОВЦИ ОТ ГРОП
  • 3 Бат Вал

    11 0 Отговор
    Хайде де, напишете най-после чия е тази "Еврохолд"? Или не са ви разрешили?? ;))))))))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.