1 362 3

"Еврохолд": Преговаряме да купим "ЧЕЗ Груп - България"

Компанията участва самостоятелно в процедурата за придобиване

"Еврохолд": Преговаряме да купим "ЧЕЗ Груп - България"

„Еврохолд България“ АД, получи ексклузивност за придобиването на активите на „ЧЕЗ Груп“ в България, съобщи компанията в съобщение до медиите.

Индийската компания "Индия пауър" също бе кандидат за българските активи на ЧЕЗ. Тя бе вторият класиран кандидат след "Инерком".

Разрешение на сделката от антимонополната комисия (КЗК) така и не дойде.

Срокът, в който компанията на Гинка Върбакова трябваше да плати над 300 милиона евро за енергото в Западна България, изтече в края на ноември.

Ето пълния му текст:

"Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - „Еврохолд България“ АД, получи днес ексклузивност за придобиването на активите на „ЧЕЗ Груп“ в България.

„Еврохолд“ участва самостоятелно в процедурата.

„Еврохолд“ ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

Намерението за придобиването на активите на „ЧЕЗ Груп“ в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж.

В съответствие със своята корпоративна политика, дружеството няма да коментира слухове или спекулации на пазара, особено, когато това засяга трети страни. „Еврохолд“ е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава, тя спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация. В случай на чувствителна информация, свързана със сделката за активите на „ЧЕЗ Груп“ в България, която засяга акционерите и останалите заинтересовани от холдинга лица, компанията ще информира последните своевременно".

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Centurion
  Отговор
  1 10:35  18.04.19
  И накрая някой ОФШОРКА може да придобие Еврохолд!!!
 • мутра
  Отговор
  2 12:11  18.04.19
  някой няма ли да напише че предлагат да поскъпне тока с 67% на нощната тарифа скъпите ни ГИНКОВЦИ ОТ ГРОП
 • Бат Вал
  Отговор
  3 12:46  18.04.19
  Хайде де, напишете най-после чия е тази "Еврохолд"? Или не са ви разрешили?? ;))))))))

Напиши коментар:


Публикувай