Last news in Fakti

23 Април, 2019 17:23 1 850 11

Нова програма за българските предприемачи

  • ендевър-
  • endeavor-
  • предприемачи

Dare to Scale Growth Program стартира с основен партньор „Пощенска банка“ и подкрепата на „Скейл Фокус“ и ИАНМСП, и е насочена към тези, които желаят да разраснат бизнеса си

Нова програма за българските предприемачи - 1

Българският офис на глобалната мрежа „Ендевър“ (Endeavor) търси предприемачи, които искат да развиват бизнеса си на световно ниво. Преминалите през етапите на подбор ще бъдат включени в 4-месечната програма Dare to Scale. Това ще е първата по рода си програма за растеж в България, която е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си.

Пилотният проект се реализира с водещия партньор на бизнеса и иновативната финансова институция в България – „Пощенска банка“ и с подкрепата на една от най-големите български софтуерни компании „Скейл Фокус“, както и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. За програмата може да кандидатстват предприемачи от всички сфери на икономиката и без значение от региона в България, в който са позиционирани. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 година и най-важното – бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж. В новата програма могат да участват както компании, работещи от години, така и такива, които са стартирали сравнително скоро.

Плановете са да бъдат избрани до 10 участници, които от септември до декември 2019 година ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър. В обучението са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Програмата ще се провежда в София.

Най-добре представилите се предприемачи ще имат възможност да получат подкрепа и от глобалната мрежа на „Ендевър“.

Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor Bulgaria:

„Чрез програмата Dare to Scale Ендевър си поставя за цел да разшири възможностите пред българските предприемачи да получат достъп до знания и опит в изключително важна за техния успех фаза на развитие – тази на ранния им растеж. На база на световния опит и ресурси на Ендевър ние вярваме, че ще спомогнем за израстването на участниците в Програмата, а с това и за развитието на цялостната икономическа среда в нашата страна. Благодарим за доверието на нашите партньори и съмишленици, с чиято ключова подкрепа успяхме да реализираме този проект.“

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на „Пощенска банка“:

„Ние от „Пощенска банка“ се включваме с много очаквания в този нов и много амбициозен проект и като партньор на Ендевър България предстои да селектираме най-добрите разрастващи се компании и да им предоставим своите ноу-хау, експертиза и финансиране. Искаме да дадем шанс за развитие на перспективни scale-up компании – като част от корпоративната визия на „Пощенска банка“ да инвестира целенасочено в бизнес средата у нас. Ние сме банката на бъдещето, реализираме заедно с нашите клиенти успешно техните идеи, предоставяме им финансови решения за ефективен бизнес растеж. Ние самите също сме иноватори, които променят пазара на банкови услуги и постоянно въвеждат иновативни продукти, вътрешната ни култура насърчава смелите идеи.“

Виктор Билянски, съосновател и главен технически директор на ScaleFocus:

„От началото на „Скейл Фокус“ досега сме работили успешно с много стартиращи компании, за които сме не само софтуерен партньор, но и ментор за техния цялостен растеж и структуриране на бизнеса. Научихме се как чрез много и целенасочена работа да излезеш успешно на чужди пазари и разшириш бизнеса си. Отворени сме да споделим успешния ни модел и да помагаме други български компании да направят същото. Радваме се, че имаме възможността да подкрепим тази програма, защото вярваме, че в България има огромен човешки и иновационен потенциал.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    5 0 Отговор
    Чудесно, предприемачите ще ни оправят отвсякъде. Айде всички в България да ставаме предприемачи хора! Де да можеше целия свят да сме предприемачи.
  • 2 Госあ

    5 2 Отговор
    И тия мухъли ни се качват на главата...нито мозък имат,нито физика. Погледнете ги на снимката...сложили некви фалшиви хипстърски цайси,минали през фитнеса и операционна зала и вече са умни и красиви... трагедия

    Коментиран от #5

  • 3 ха,ха,ха

    5 0 Отговор
    Туй си е просто реклама на съответната банка.Не че некой предприемач ще прокопса от тази програма.
  • 4 Емил Дебилов

    3 0 Отговор
    Г-н Пеевски по тази програма ли разви и разшири бизнеса си? Интересна ми е програмата, която той е използвал!
  • 5 Една

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Профаните да не се изказват на импулс. Тази статия не е за първични.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Философ

    3 0 Отговор
    Алчни банкери!

    Коментиран от #7

  • 7 Марк Енгелс

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Философ":

    Човек става комунист щом не е фашист. Или си комунист или фашист, друго няма. Защо бедните са бедни, защото имат лош ген. Ако мислиш друго, значи си комунист. Защо свободна държава е бeдна, защото е с лош материал? Антифашизмът е винаги комунизъм и антикапитализъм. КОМУНИСТ ИЛИ ФАШИСТ, ДРУГО НЯМА! ЗАЩО БЕДНИТЕ СА БЕДНИ? ЗАЩО БЕДНА ДЪРЖАВА Е БЕДНА, ЩОМ ИМАТ КАПИТАЛИЗЪМ?

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Една":

    Абе вторичната, имам предвид вторичен продукт с ниско качество, Ти изобщо знаеш ли к' во се нарича статия и журнал,че си позволяваш да даваш некво подобие на мнение?
  • 9 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Марк Енгелс":

    А защо бактериите се развиват толкова добре на среда с въглероден източник ? Щото няма антибиотик ;) А защо има социални общества с уреден живот- щото има имунитет. Първо антибиотика и после гена, щото като е много остра инфекцията, имунитета мое да не се справи. Както в случая със снимката и фенотипните образи с недоразвита физика и мозък, които се изживяват като умни и красиви
  • 10 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Една":

    Убеден съм,че си ниско чело,ниска и космата. Имаш естествена неприятна миризма и неоформено тяло по рождение. Впоследствие си развила вторичната си същност с очила,които да скриват ниското ти чело,къпеш се и се епилираш по три пъти на ден и ходиш на фитнес. Ръста го оправдаваш като секси миньонче. А,и най много да си станала некъв измислен бакалавър в унсс'то или нюбул. Не ми отговаряй, сигурен съм че съм прав.
  • 11 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Марк Енгелс":

    Я кажи,като ги разбираш нещата,кои са добрите гени ? Има нещо вярно изхождайки от диктатурата. Разликата между двете е в собствеността. И не бъркай, равенството- то означава равен старт. Достъп до образование и минимален стандарт на живот. Няма как да го кажа по просто. И не е потребно на некъв турист да пътува наляво,надясно. Само цапа,пътуват специалистите, спортистите и артистите. Тоест,тия с добрите гени (давам ти жокер)