Last news in Fakti

25 Април, 2019 20:50 1 243 3

„Дойче банк“ и „Комерцбанк“ няма да се сливат

  • дойче банк-
  • комерцбанк

Провалена сделка

„Дойче банк“ и „Комерцбанк“ няма да се сливат - 1

„Дойче банк“ и „Комерцбанк“ се отказаха от идеята да се слеят, обявиха от двете банки, цитирани от ДПА.

"След внимателен анализ Управителният съвет на „Дойче банк“ заключи днес, че сдружението с „Комерцбанк“ няма да донесе достатъчно ползи, за да компенсира допълнителните рискове при изпълнението, преструктурирането на разходите и капиталовите изисквания, свързани с толкова мащабна интеграция", се казва в съобщение на „Дойче банк“.

Преди месец двете банки започнаха преговори за евентуално сливане. И двете банки са изправени пред сериозна конкуренция от САЩ, Европа и дори в Германия, припомня news.bg.

Въпреки че прекратяват преговорите, от „Дойче банк“ заявиха, че ще продължат да преглеждат всички алтернативи за подобряване на дългосрочната печалба и възвращаемостта на акционерите.

Ако сливането се беше осъществило, двете банки „Дойче банк“ и „Комерцбанк“ щяха да станат третата най-голяма група в Европа след HSBC и BNP Paribas.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Blackthorn

    6 2 Отговор
    Нищо, нека си фалират поотделно!
  • 2 Хампарцумян

    6 0 Отговор
    Уффф. Бях са притеснил.
  • 3 Име презиме

    0 0 Отговор
    Ако имам банков кредит и банката фалира какво става с кредита?