Last news in Fakti

6 Май, 2019 16:07 2 819 3

Зеленски излезе от бизнеса за 5 години

  • зеленски-
  • президент-
  • украйна-
  • бизнес

Ще получава дивиденти от някои компании

Зеленски излезе от бизнеса за 5 години - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бизнес партньорът на новия украински президент – Сергей Шефир, заяви че Володимир Зеленски излиза от бизнеса, а делът му в компаниите, в които участва, ще му бъде върнат след изтичане на 5-годишния президентски мандат. Новият президент ще получава обаче дивиденти от част от дружествата, в които участва. „на негово име са останали още няколко марки”, допълни Шефир.

По-рано Зеленски заяви, че още преди парламентарните избори насрочени за есента, възнамерява да излезе от бизнеса. Той също така заяви, че не прави бизнес с Русия, но по-късно се разбра, че все пак развива търговски отношения с тази държава. Журналистическо разследване показва, че три компании в Русия принадлежат на кипърската Green Family LTD, която от своя страна, се явява съучредител на студио „Квартал 95% в Украйна. Като бенефициенти на кипърската компания са посочени Володимир Зеленски и неговите бизнес партньори Борис и Сергей Шефир, Андрей Яковлев и Тимур Миндич. В края на януари Зеленски заяви, че излязъл от управата на кипърската фирма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЕЛЕ ..НСКИ КИСЕЛО ЗЕЛЕ ША НИ КАРА

    9 6 Отговор
    КЪТ ОНЯ ПОРОШЕНКО ДЕТ НА УДАВИ С ШАКАЛАДОВИТИ СИ МЕНТЕТА.
  • 2 Евреин

    3 1 Отговор
    да излиза от бизнеса?
  • 3 е па Дедо

    4 2 Отговор
    Тоя тъкмо влезна в "бизнеса". За какво излизане бълнувате?