8 Май, 2019 13:35 976 1

Стачка блокира част от небето над Европа

  • франция-
  • авиодиспечери-
  • стачка

Френските авиодисчепери ще стачкуват 35 часа

Стачка блокира част от небето над Европа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От 19.00 ч. на 8 май до 6.00 ч. на 10 май ще продължи стачката на френските авиодиспечери. Основната причина за протеста е недоволството на държавните служители от намеренията на френския президент Евманюел Макрон за промяна условията им на труд.

Значителна част от трафика над Европа преминава именно над Франция. В резултат се очаква закъснение, както и отмяна на стотици полети. Швейцария обяви, че ще отвори допълнителни въздушни коридори, за да облекчи част от трафика.

Въздушното пространство над Франция е разделено на пет зони: Бордо, Брест, Париж, Реймс и Марсилия. Париж ще бъде най-малко засегнат, респективно трафикът на „Шарл де Гол” почти няма да бъде променен. Най-силно ще бъде засегнат регион Марсилия, или югоизточната част на Франция, както и значителна част от Средиземно море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Първи Държавен Синдикат

    3 0 Отговор
    Еййй колко са зле по Европата,а тука стабилност та дрънка.