Last news in Fakti

9 Май, 2019 23:29 4 837 20

Ангелкова забила последния пирон в ковчега на българския туризъм

  • черно море-
  • плаж-
  • туризъм

Всичко да парцелираме, всичко да концесионираме, всичко да определим нормативно

Ангелкова забила последния пирон в ковчега на българския туризъм - 1

С такива закони за Черноморското крайбрежие и за планините това, което прави министерството, е да забива последния пирон в ковчега на българския туризъм. Това заяви пред БНР председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов.

Той изрази мнение, че министърът на туризма Николина Ангелкова и цялото министерство искат българските туристи да не почиват на Българското Черноморие. Той отбеляза, че се отчита спад и на чуждите туристи.

Според Попйорданов не се разбира за кого се правят промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Той бе категоричен, че министър Ангелкова не познава като цяло туризма.

Затова се чудя наистина този закон кого обслужва - дали обслужва туризма, или обслужва определени лобита, на които трябва да се разчистят едни терени, за да могат да строят, коментира той, добавяйки, че се преследва свободното къмпингуване и плажуване.

Попйорданов направи аналогия между това, което се иска да се прави по пистите в зимните курорти, и това на Черноморието ни: "Всичко да парцелираме, всичко да концесионираме, всичко да определим нормативно".

Относно заложените високи глоби той бе категоричен, че по този начин плажуването се превръща в "обществено опасно деяние".

"Законът се развива в посока на административно-наказателни разпоредби. Това е изкривяване на смисъла на закона, той се отклонява от целите", посочи Попйорданов.

Според него нито Министерството на околната среда и водите, нито регионалното ведомство трябва да мълчат за "безобразията в защитените територии по морето".

Трябва да дадем шанс на Българското Черноморие да започне да диша, категоричен бе той, настоявайки да се спрат строежите по морето.

Според него при настоящата ситуация неизбежно ще се стигне до протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никога повече ГРОБ

    99 5 Отговор
    Е някой учуден ли е от действията на тази? Все пак е от ГРОБ и толкова си може.
  • 2 ПОЗНАВАЧ

    51 5 Отговор
    ША ОПЪРДИ МАСУРА ТАЗ КУБИЛА
  • 3 Реалист

    13 29 Отговор
    Публикувано във факти.бг: председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов. - Абе някой може ли да обясни какво означава "алтернативен туризъм"? Тоя да не е от на Тома Белев паралиите "еко-лози"? Че и асоциация имат - за какво - ходя да почивам където и както реша и ми позволяват средствата - и кое е алтернативното на тоя начин на почивка??? Пак усвояване на едни средства за едни врабчета май...
  • 4 Guðmundsson

    43 4 Отговор
    Супер грозно нещо е това същество от снимката. Моше не ме карайте отново да си връщам обяда.

    Коментиран от #14

  • 5 onq s konq

    9 41 Отговор
    "Алтернативен туризъм" значи "ДИВ ЛУМПЕНСКИ ТУРИЗЪМ".И понеже закономерно след пребиваването на подобни туристи "където си поискат" ТЕРЕНЪТ става ПЪЛЕН ЛЕШ,следват задължително организирани групи Ентусиасти ,които с чувалчета събират захвърлени "волно" пластмасови шишета,дамски превръзки,употребявана тоалетна хартия и всякакви боклуци за които се сетим,като в случая не става дума за Келограми,а за ТОНОВЕ.Това е едната страна на въпроса.Другата и ПО-СЪЩЕСТВЕНАТА е...МОЩНОТО ПАРИЧНО СУБСИДИРАНЕ от Чужбина за въпросната "дейност" на Водачите на тая "АСОЦИАЦИЯ" с цел единствена-ЕЛИМИНИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КАТО РЕАЛЕН КОНКУРЕНТ В ЕВРОТУРИЗМА!

    Коментиран от #6, #17

  • 6 ГОРАЗД

    35 6 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Кон,да не почна платен тролинг за Цеко,колко копейки плаща на пост,ще стигнат ли за ново 15 годишно беенве!?
  • 7 ДЕМОНкрация

    48 2 Отговор
    Презастроиха Чернонорието и то грозно! Цените са супер високи, а качеството на храните, особено в ресторантите, е ужасяващо! Вместо плажовете да се безплатни те им искат някви супер високи цени, като имаш предвив, че нашето крайбрежие бъка от всякакви бактерии, вируси и паразити! Всичко е на много ниско ниво, а цените като в Гръцки курорт. Трябва да почнат да бутат новопостроените сгради

    Коментиран от #9

  • 8 Moй

    45 3 Отговор
    А някой ден като разберете кои са концесионерите на най-добрите плажове, ще разберете, че СИК си е жива и здрава структура.

    Коментиран от #12

  • 9 Антъни Иванов

    35 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДЕМОНкрация":

    Явно живееш в морски град и си наясно стези работи ама другите "столичани" не са в час и се наливат като невидели по курортите, дето храната им с изтекъл срок на годност я претоплят всеки ден, докато не хване плесен, пясъка пълен с фасове, стъкла, боклуци, преди сезона се копаят ями и всичкия боклук се запалва и после зарива НА ПЛАЖА! Да не си мислите, че концесионера ще ви го слага в чували и пренася в депо?! Водата е БЪКАНА от фекалии ама вие си го знаете - не веднъж сте повръщали, когато глътнете от нея! Алкохола - САМО ОРИГИНАЛЕН, НА МОРЕТО МЕНТАК НЕ ПРОДАВАТ!!!Джебчийките и те откриват сезона, паркингите задръстени, градинките разорани от коли, бордюри и ограждения изкривени от джипове. ЧАЛГА И ГРЪЦКО без спирка! Хотелите с мръсни, хлъзгави от гъбички басейни, абееее... БГ упоритост - недей да отиваш в чужбина ами се забий в батака, както всяка година...
  • 10 Западните Балкани

    35 3 Отговор
    Поредната калинка на ГЕРБ. Просто пожаромилици партията има силоваци, но не и експерти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Vanio

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Moй":

    Няма никакво съмнение. Само наивниците не знаят.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 А БЕ

    3 13 Отговор

    До коментар #4 от "Guðmundsson":

    За едни е грозна за други е красива, все пак не е манекенка президенша, а ти имаш ли огледало у вас ?!
  • 15 Бай Благой

    6 0 Отговор
    #Бетонирай!
  • 16 Мартин

    9 9 Отговор
    Последния пирон в ковчега на българския туризъм е забит от платените "зелени" на Иво Прокопиев и Тома Белев!
  • 17 Фокси

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти майтапиш ли се? България и Евротурнири? С мутренски пожарникари и Калинки на постовете само мутри милиардери милионери и загиват български народ има, неевротуризъм. Иди по крайбрежието и виж каква мутрочобанска простотия е почти навред. Даже в Албания курортите са в пъти по-често, красиви и струващи си цената за туризъм. Щом и руснаците при срива на рублата предпочитат Анталия, Мармарис , а не тук, смятай .... Шайката на ГЕРБ и ортаци направи още една нова агенция за държавни контролирани фирми да си назначат Калинки, но не оправи закона както трябва? Едно е сигурно, че повече по курортите тук няма и да стъпя. Българин съм, но тия са за крематориум на власт от 40 г. насам.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ВИС и СИК на хоризонта

    8 0 Отговор
    Честно: Миналата година не ходих на море именно заради Ангелкова. Тя съсипа последното място на което можех да почивам както аз искам. "Плаж Делфин"
  • 20 ред

    2 0 Отговор
    Управлението е пьлно с парашутисти които сьсипват страната.Всички партии са вредни защото само крадат