17 Май, 2019 21:30 2 316 12

Продават гръцки череши по 7 лева килото

  • череши-
  • борса

Пораженията са от градушки и измръзвания

Продават гръцки череши по 7 лева килото - 1

Първите череши вече са на пазара и са основно гръцки, показа проверка на в. „Труд". На най-голямата борса в София - Слатинската се предлагат количества само от Гърция, като цената на едро върви от 3,70 до 4,80 лв. за килограм. По пазарите търговците ги продават двойно - 6-7 лева за килограм.

На пазара вече има и родни череши. В Хасково цената се движи от 5 до 8 лева за килограм. На пазара в Кюстендил обаче все още не се предлагат местни череши.

Според производителите, заради нестабилното време в последните месеци реколтата е слаба и се очаква цената да се задържи по-висока в сравнение с други години.

Пораженията при овощните култури не са толкова от градушките, колкото от измръзванията през миналия месец, по време на цъфтежа, коментира директорът на Института по овощарство в Пловдив проф. Аргир Живондов. По думите му в Северна България, където са паднали градушки, има райони с напълно унищожена реколта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 файъра

    22 3 Отговор
    Да си ги ядат вносителите!

    Коментиран от #5

  • 2 Южно от Рая

    8 2 Отговор
    На дребно в Благоевград са по 4.50-5.00 лева.
  • 3 АЛ КУРОПАТКИН

    19 1 Отговор
    Ще ядем банани
  • 4 NikNay

    7 1 Отговор
    Тънкач, на запад вървели между 6 и 7 € килото. . . .
  • 5 Димитър

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "файъра":

    Проблемът не е с вносителите, а с търгашите. Зарзавата у нас по принцип минава поне през 3 ръце преди да стигне до масата, и всяка ръка го оскъпява с 20-30%. Всичко се втърнало да продава, а никой не копае да произвежда, затова ядем боклуци, защото сме алчни и мързеливи. Факт.

    Коментиран от #6

  • 6 me be re

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Не копаят, щото копачите печелят най-малко, а работят най-много... тия „търгаши” прекупвачите трябва да се елиминират, щото те печеля в пъти повече от проиводителя и дерат яко потребителя.
  • 7 язи

    2 2 Отговор
    Ги ям без хляб ибез пари.
  • 8 onq s konq

    4 4 Отговор
    Тая "черешова новина" към "ПОЛИТИЧЕСКИТЕ"ИЛИ "ИКОНОМИЧЕСКИТЕ" новини следва да се причисли?А може би към обикновените "БИТОВИЗМИ"?Ако обаче обикновеният читател е добре да бъде "Цялостно информиран",то то следва да му се съобщи,че "Продават коли за по 200-300хел.лв,,но има и за по Милион".А толкова ли е сложно да се разбере,че ролята на Пазара е ДА ПРЕДЛАГА,а на клиента-ДА КУПУВА!Ама някой НЯМАЛ ПАРИ ,ПЪК МН ИСКАЛ ДА КУПИ...Ама не става така и Пазарът МУ ГО КАЗВА:"Не си губи времето да гледаш стоката и да цъкаш с език че е скъпо,ами иди,спечели парите КАКТО СИ МОЖЕШ и ЗАПОВЯДАЙ НА ЩАНДА:)
  • 9 хахахаххаахах

    8 2 Отговор
    За такъв народ като нас трябва да са 77 а не 7 лв/кг.всички го играят тарикати със скъсани джобове ама тарикати разни пробити певачки и И.Т спец. един няма дето да иска да гледа квото и да било после скъпо било ми скъпо е бе напъни се и ти да отгледаш нещо и го давай скъпо кво толко
  • 10 Кочо

    5 2 Отговор
    Те продават, мъ ний не купуваме. :)
  • 11 Селски

    1 1 Отговор
    Очертава се много добра реколта от джанки - ще ги хапваме вместо череши, че и за ракия стават :)
  • 12 абе

    0 1 Отговор
    Тези гръцки череши не можах да ги опитам, но ми казаха да не съжалявам, щото български те са по хубави т. е. Най-вече хубави.