Last news in Fakti

19 Май, 2019 22:00 13 983 12

Кризата с Брекзит потопи британската лира

  • великобритания-
  • паунд-
  • лира

Премиерът Тереза Мей и лидерът на опозицията Джереми Корбин отново не се разбраха

Кризата с Брекзит потопи британската лира - 1

Британската лира поевтиня в петък към тримесечно дъно спрямо долара и еврото на фона на подновени инвеститорски опасения за излизане на Великобритания от Европейския съюз без споразумение.

Повод за тези страхове даде информацията на Би Би Си, че поредните преговори между премиера на страната Тереза Мей и опозиционния лидер Джереми Корбин са на път да приключат без постигане на споразумение относно условията на Брекзит.

Това става часове, след като Тереза Мей се съгласи да представи през следващия месец времева рамка за напускане на премиерския пост след четвъртия и последен опит за прокарване на нейната Брекзит сделката през британския парламент, което се очаква да бъде факт в началото на юни, посочва БНР.

Продажбите на паунди са в резултат на засилващи се пазарни очаквания, че който и да бъде следващия лидер на управляващата Консервативна партия, той вероятно ще настоява за "твърдо" напускане на ЕС (за Брекзит без сделка). В четвъртък твърдият привърженик на Брекзит - Борис Джонсън обяви, че ще се кандидатира за лидерския пост на Консервативната партия.

В петък британската лира се търгува към тримесечно дъно, опитвайки тест на важното бившо дъно около 1,2773 долара от 14-ти февруари тази година, като в същото време еврото поскъпва към тримесечен връх от 0,8748 паунда (най-високо ниво от 19-и февруари насам).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rammstein

    14 4 Отговор
    ЕВРЕИТЕ НЕ ПРОЩАВАТ!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дявола

    24 8 Отговор
    Само да не стане англичаните да дойдат да работят тук

    Коментиран от #8, #11

  • 4 среднощен

    16 2 Отговор
    Още малко "икономически манипулации" и на Острова ще са готови за втори референдум..!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Камбата

    26 5 Отговор
    Боли ме средния , вече нямам паунди и ако искат да си потопят мрелия остров, все тази ми е. Само ще кажа ,че нашата бира е 200 пъти по-добра от тяхната.
  • 7 OMEPTA

    17 2 Отговор
    Не можаха да накарат Цяла Европа да им играе по свирката и искат да напуснат като изгонен музикант от селска кръчма. Европа не е колониите им с туземците там.Не ни трябват само трябва да се уреди проблема с европейците на територията на острова,което е същинския проблем.Затова протакват целта е да наложат визи на всички оттатък ламанша да не могат да пребивават свободно и да работят. Другото е да могат да изнасят към ЕС но да не внасят класически клиринг.Това се получава в ЕС парадокса на Леонтиев.
  • 8 Рошко

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "дявола":

    Аман аман ше на разпачетосат и нас
  • 9 Румен Гечев

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "НИЕ СМЕ ПЪТЕВОДНАТА СВЕТЛИНА":

    Гласувайте с бюлетина N° 18 и ще получите 3000 лева за долар.
  • 10 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "НИЕ СМЕ ПЪТЕВОДНАТА СВЕТЛИНА":

    Вие сте гробарите на България!
  • 11 Камбата

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "дявола":

    Дай боже ! Да ги видя по 10 часа наведени в жегата , дали са им здрави г*зовете.
  • 12 30.03.2019

    9 1 Отговор
    Ама Великобритания още ле е част от ЕС?