1 390 35

"Софарма" инвестира в български сървъри и софтуер

Фармацевтичното производствено предприятие изисква техниката да работи 24/7/365 дни в годината

Най-голямата фармацевтична компания в България - "Софарма" АД използва български сървъри, софтуер, системна интеграция и дискови масиви. Доставчик е българската фирма "Перси" ООД, заяви Александър Соломахин, CIO на дружеството. Допълнително сме снабдявали с настолни компютри, преносими компютри, периферия и резервни части, които се сглобяват при нас, подчерта той.

"Фирма „Перси“ е бизнес партньор на „Софарма“ АД вече над 17 години. За този период на съвместно сътрудничество сме изградили голяма част от хардуерната информационна инфраструктура, като винаги сме получавали полезни идеи и съвети от техните квалифицирани инженерни специалисти", посочи Павел Градев, ИТ Мениджър на Софарма АД. Фармацевтичното производствено предприятие изисква техниката да работи 24/7/365 дни в годината, което означава да имаме надежден партньор при поддръжката на това оборудване, допълни той. Доказалият се професионален екип от специалисти на "Перси" предоставя качествен краен продукт за работа, а в комбинация с експресния сервиз ни дава спокойствието за работа, без да имаме притеснения при евентуално възникнал дефект в оборудването, каза Градев.

Компанията „Перси“ ООД има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER” с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

България
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Госあ

  10 10 Отговор
  Пак реклама на търгаши,дето сглабят дъна в гаража. Да кажат колко хора правят "дръг дизайн" с тия сглобщайн дъна и колко нови продукта излязоха от Софарма. Или ги ползват за счетоводство само и таблетират субстанции купени от Китай.

  Коментиран от #4

 • 2 646

  6 9 Отговор
  Колкото и да уважавам Перси, тези сървъри са толкова "български", колкото и компютрите Правец, дето пуснаха преди няколко години.

  Коментиран от #3

 • 3 Иван Зарев

  10 2 Отговор

  До коментар #2 от "646":

  Българска фирма, българска търговска марка, дизайн на сървърите правен от българи, български сервиз, българска системна интеграция- колко да е българска ? Компонентите не са български да, но все едно да кажеш за кажеш за една кола, че не е немска примерно, защото отделните компоненти се правят къде ли не в цял свят..

  Коментиран от #6, #7

 • 4 AlexM

  9 1 Отговор

  До коментар #1 от "Госあ":

  Леле, леле …."дъна в гаража", ..."дръг дизайн", уникално, какъв полет на мисълта :)

  Коментиран от #5

 • 5 Госあ

  1 10 Отговор

  До коментар #4 от "AlexM":

  АлексМ освен минуси гледам нема отговори бе бате. Шо така, трудно ти е да достигнеш полета ми или к'во. Мое препоръчаш или да напишеш некой български софтуер за интермолекулярни взаимодействия 🤣 мое ползваш и некой сбирщайн сървър 🤣

  Коментиран от #8

 • 6 Госあ

  3 9 Отговор

  До коментар #3 от "Иван Зарев":

  Колкото лекарствата ТАБЛЕТИРАНИ от Софарма са български, толкова и тея сървъри.

 • 7 Госあ

  2 8 Отговор

  До коментар #3 от "Иван Зарев":

  Съвсем неподходящо сравнение. Независимо от индустриалния профил, всяка корпорация държи най вече на патентите и иновациите си. В случая, тази фирма би могла да патентова единствено пластмасовите си кутии. Но и за това не съм сигурен. Освен това, в една кола, повечето компоненти са фабрични на съответната марка, като понякога изключения правят най вече спирачките и амортисьорите. Изключение от това са тесла, където наистина всичко пак е сбирщайн. Но тя не е немска

  Коментиран от #9

 • 8 AlexM

  7 2 Отговор

  До коментар #5 от "Госあ":

  Мое, нема, шо, некой, недостижим, боК си бате, респект !

  Коментиран от #10

 • 9 Антон Велчев

  8 2 Отговор

  До коментар #7 от "Госあ":

  "Stinger" е регистрирана търговка марка на "Перси" от 1996г.
 • 10 Госあ

  2 6 Отговор

  До коментар #8 от "AlexM":

  Е прекалих малко, все пак е нещо. Дори писаха тук, че са спечелили поръчка за ЦЕРН за техните конфигурации с добри цени. Но това не би трябвало да бъде модела. Добавената стойност идва от Р&Д. В случая с дизайн на лекарства се изисква най вече ресурс от хора, които имат нещо в главата си и колаборация между цялата инфраструктура, която вече е предостатъчна. Но тези хора няма да работят за без пари. Това трябва да стане ясно. Интересно ми е колко хора сглобяват сървърите в тази фирма и ти може би ще ми кажеш колко пък чак да са квалифицирани за тази работа ? Този модел нито е устойчив, икономически изгоден за страната. За определени хора, може би.

  Коментиран от #12

 • 11 Запознат

  4 0 Отговор
  Май коментирате само за да си чешете езиците (или пръстите:). От думите ви личи, че говорите повъхностно без представа за какво пишете, просто на килограм.

  Коментиран от #13

 • 12 AlexM

  10 1 Отговор

  До коментар #10 от "Госあ":

  Всеки си има право на мнение, но все пак става дума за една от най-старите ИТ фирми в България с безупречна репутация като "Перси" и за едно от най-силните български предприятия като "Софарма". Думи като търгаши, гаражни и тн. са меко казано неуместни в случая. Хайде със здраве.
 • 13 Госあ

  2 8 Отговор

  До коментар #11 от "Запознат":

  Ти като разбирач, може би ще ни просветлиш ? За дейността на Софарма (моите скромни знания са покрай познат химик работещ там) и какво точно произвежда тази фирма Пърси, колко работни места и на какви специалисти осигурява и какви данъци плаща. Все пак да ти кажа за Софарма- цех за ТАБЛЕТИРАНЕ и офиси. Имаха един или два масспектрометъра (на единя работеше въпросния познат) с които все пак да проверяват субстанциите, които внасят най вече от Китай.

  Коментиран от #14

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор

 • 15 Госあ

  1 4 Отговор

  До коментар #14 от "Незапознат":

  Не съм в индустрията за да произвеждам нещо и да давам работни места. Но си плащам данъци. И разбирам какво говоря моето момче. Знам кои произвеждат и знам кои препродават. Софарма от производител се превърна в прекупвач. Теоретично знам и какво означава дизайн на лекарства и какви софтуери се използват. А от такива бате, прекупвачи, ползата - ЗЕРО.

  Коментиран от #16

 • 16 Незапознат

  9 0 Отговор

  До коментар #15 от "Госあ":

  Като продължаваш да пишеш тука, скоро няма да има с какво да си плащаш данъците освен, ако не ти плащат за спам. Така че марш да работиш г-н Умник.

  Коментиран от #17

 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 Незапознат

  5 0 Отговор

  До коментар #17 от "Госあ":

  Колега ще ти ставам значи...

  Коментиран от #19

 • 19 Госあ

  0 9 Отговор

  До коментар #18 от "Незапознат":

  Минало ти е времето вече да ми ставаш колега и да искаш,че и даже възможности да имаш, което е съмнително. Миришеш на нафталин, а и съм убеден че от нищо не разбираш като хората. Затова се иска време и познания.

  Коментиран от #20

 • 20 Незапознат

  9 0 Отговор

  До коментар #19 от "Госあ":

  Ако търсите в чистотата хора, за мен ще е чест да работя до "титан на мисълта" като тебе.

  Коментиран от #21

 • 21 Госあ

  1 9 Отговор

  До коментар #20 от "Незапознат":

  Бате, проследи това, което е писано и сам си отговори какво точно можеш да правиш 😂 колкото съдържание има в коментарите ти, толкова и в главицата ти. И Бог не може да ти помогне като имаш проблем с главния ха-ха-ха. Иначе, колкото и да не ви харесва това което съм писал е самата истина. Жалко

  Коментиран от #22

 • 22 Незапознат

  9 0 Отговор

  До коментар #21 от "Госあ":

  Знаеш ли кое е жалкото ? Пълно е с такива като теб - не постигнали нищо в жалкия си живот. Само седят и смърдят във форумите плюейки по успешни фирми. Имаш ли идея колко работни места дава Софарма в България например трол такъв ?

  Коментиран от #23

 • 23 Госあ

  0 1 Отговор

  До коментар #22 от "Незапознат":

  Попитах,какъв продукт дава Софарма и колко работни места дава въпросната пърси, моето момче ?

  Коментиран от #24

 • 24 Незапознат

  9 1 Отговор

  До коментар #23 от "Госあ":

  Я си прочети отново първият си пост - гаражи, дръг, какви ги пишеш ти за хора които дори не познаваш...?! Пърси дава работа на около 30 човека българи доколкото ми е известно. Една са от малкото български компании, които са международно признати. Неслучайно и предприятие като Софарма партнира с тях.

  Коментиран от #25

 • 25 Госあ

  1 8 Отговор

  До коментар #24 от "Незапознат":

  Виж, 30 човека е смешно. От които 10 са шофьори и още 5 секретарки сигурно и 5ма може и със средно специално да сглобяват компонентите. Другите са шефчетата от които един да е геният, който да прави конфигурациите за да излиза по евтино. Софарма не е това което беше, защото дори аспирина се купува като субстанция. Понеже много обичате да се сравнявате със Швейцария, онова там се нарича фармацевтична индустрия и онези там правят въпросният софтуер, между другото. Затова изобщо не съм толкова въодушевен от това заглавие колкото вас. Защото това е поредната реклама на поредния булшит. Панял ?

  Коментиран от #26, #28

 • 26 Този коментар е премахнат от модератор

 • 27 Госあ

  1 6 Отговор

  До коментар #26 от "Незапознат":

  Какво полезно си мислиш,че ще излезе от теб бе бате ? Не ставай смешен. С действията си само пречите, така че по добре седи тука да си чатиме докато съвсем ми се доспи.

 • 28 ПознаващПерси

  9 0 Отговор

  До коментар #25 от "Госあ":

  Партнирам с "Перси" от над 20г и ги познавам отлично. Странно е, че говорите за фирма, която явно не познавате. Шофьор имат един човек с 2 висши образования, практически всеки работещ в "Перси" е с висше образование. По български стандарти 30 човека си е съвсем прилична компания. Моделът на работа е подобен на големите производители като HP, Dell и тн. Винаги са били компетентни и коректни. В тона Ви се усеща непонятна злост будеща недоумение.

  Коментиран от #31

 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 Запознат

  0 0 Отговор
  А за шофьорите в Перси, просто не се произнасяйте... ВСИЧКИТЕ СА ПЕРФЕКТНИ И С ПО НАД 100000 КМ. ПРОБЕГ на коли от всякакъв клас. Да не казвам, че има с почти 1 милион км. зад гърба си!!!!

  Коментиран от #32

 • 31 Госあ

  0 3 Отговор

  До коментар #28 от "ПознаващПерси":

  Неминуемо очаквах сравнение на пърси или квото е там със споменатите 😂😂😂 . Хайде стига, каквото имаше да пиша го написах.
 • 32 Госあ

  0 6 Отговор

  До коментар #30 от "Запознат":

  В този коментар пък съвсем ти се губят логическите връзки - типичен български бизнесмен 😂 боли ме фара за пърси,и за Софарма между другото. Няма спасение.
 • 33 Този коментар е премахнат от модератор

 • 34 Този коментар е премахнат от модератор

 • 35 Запознат

  0 0 Отговор
  Вече има скрийншот на коментара. така че дейставейте по "СЪВЕСТ"!!!!!.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.