Last news in Fakti

22 Май, 2019 09:11 1 984 9

Имаш повече клиенти, но печелиш по-малко

  • ryanair-
  • приходи-
  • печалба-
  • разходи

Ryanair предизвика аномалия

Имаш повече клиенти, но печелиш по-малко - 1
Снимка: Shutterstock

Клиентите на една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа – Ryanair, отчита непрекъснат ръст на клиентите, но не и на печалбата. Последните финансови резултати сочат спад от 29% като се достигна 10-годишен спад.

Според германското издание Die Welt, авиокомпанията е станала жертва на прилагането на собствения си евтин модел. Причината за аномалията е, че цените на билетите са спаднали със 6%, дo средни нива от 37 EUR, докато в същото време разходите са нараснали с 5%, като тук не са включени разходите за гориво. С близо 28% са нараснали разходите за персонала, в резултат на поредицата стачки на персонала, довел до ръст на възнаграждението.

Анализатори посочват, че сривът е можел да бъде още по-голям, ако Ryanair не е увеличила приходите си с близо 11% в резултат на новата политика на таксуване на ръчния багаж.

Мениджмънтът на авиокомпанията обаче смята, че причина за лошите финансови резултати са съвкупност от лоши стечения на обстоятелствата. Едната е пpeнaceлeният c ĸoнĸypeнти пaзap, което води до нaтиcĸ зa cвaлянe нa цeнитe. Брекзит също оказва негативно влияние. Не на последно място разходите за гориво са нараснали с 23%, като само за керосин са платени 440 млн. EUR. „След като преминаваме през фаза на ценова война, печалбата ще страда година-две”, признава шефът на Ryanair Maйĸъл O'Лиъpи.

За последната година авиокомпанията е превозила 139.1 млн. пътници, което е ръст от 7% спрямо предходния период. Затовраването на полетите е много високо – 96%. Приходите са на стойност 7.56 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    2 1 Отговор
    може и да фалират като берлин еър и томас кук.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Borislav Popov

    1 2 Отговор
    Е, не са пак на загуба, печелят ли хората, печелят !? 7.5 милиарда евро са това, дай боже такава " по-малка" печалба за всяка една компания.

    Коментиран от #4

  • 4 Диамантената ръка

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Приходи, не печалба.

    Коментиран от #6

  • 5 Чичо Гошо

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Yamaha M1":

    Пълни глупости. Седалките са нормални. Летя често. 186см , 100 кг съм. Мъж та дрънкам.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Диамантената ръка

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    От приходите вадиш разходите и това е печалбата. Ако числото е отрицателно, си на загуба.

    Коментиран от #9

  • 8 Fen

    1 1 Отговор
    Ами като разбираш толкова- кажи колко е печалбата.
  • 9 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Диамантената ръка":

    Ок, сега вече ще знам, мерси !