Last news in Fakti

22 Май, 2019 10:56 1 400 0

Нов концесионер на находище „Станеви ниви“

  • станеви ниви-
  • концесионер

От „Станеви ниви“ се добиват скалнооблицовъчни материали

Софийското дружество „Г и Г кариери“ ЕООД е новият концесионер на находище „Станеви ниви“, от което се добиват скалнооблицовъчни материали - варовици. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание, одобрявайки поисканата от предишния концесионер промяна.

Находище „Станеви ниви“ се намира на територията на община Мездра, област Враца. Концесията за него е предоставена през юли 2000 г. за 25 години на „НИИ Геология и геофизика“ АД, София.

С днешното правителствено решение правата и задълженията по предоставената концесия се прехвърлят изцяло на „Г и Г кариери“ ЕООД, София, като условията по концесионния договор остават без промяна.

Възможността за прехвърляне на права и задължения по предоставена концесия е регламентирана в Закона за подземните богатства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА