23 Май, 2019 09:33 3 828

Палфингер България помага на ученици и зрелостници да развият своята кариера

  • палфингер българия-
  • ученици-
  • зрелостници-
  • развитие-
  • кариера-
  • награждаване-
  • опит-
  • изпит-
  • теория-
  • свидетелство-
  • талант

Основният приоритет за компанията е инвестицията в човешкия капитал – настоящи и бъдещи служители.

Палфингер България помага на ученици и зрелостници да развият своята кариера - 1
Снимка: PALFINGER

Palfinger AG е водещ международен производител на иновативни решения за подемно транспортни системи, основана през 1932 от Ричард Палфингер.

Днес, PALFINGER AG е лидер на световния пазар за производство на кранове и повдигащи системи. Концернът разполага с глобална мрежа за продажби и сервизни услуги (повече от 200 основни вносители/търговци и 5,000 центъра за продажба и сервиз по света), поръчки, производство, монтаж (37 производствени и монтажни локации), базирани на стратегически цели: иновация – интернационализация – гъвкавост.

Палфингер Продукционстехник България ЕООД е разположенa в гр. Червен бряг и е част от групата на PALFINGER от 1999 г.

Заводът в гр.Червен бряг произвежда заварени компоненти както за Концерна, така и за външни фирми, а от 2007 г. насам, функционира лицензиран център за професионално обучение – специалност "Заваряване".

Центърът разполага, както с обособена класна стая за усвояване на теоретични познания, така и с помещение оборудвано за практика. Училището отговаря изцяло на спецификата на изучаемата дисциплина и е с капацитет до 16 ученика в един клас.

След успешно полагане на теоретичен и изпит по практика, обучаемите получават свидетелства за правоспособност по заваряване и предложение за работа във фирмата.

Основният приоритет за компанията е инвестицията в човешкия капитал – настоящи и бъдещи служители.

Фирмата насочва поглед и влага усилия за установяването и поддържането на връзката "Бизнес – образование".

Главната цел на компанията е да помогне на учениците едновременно да научат теорията, необходима за тяхната професия в училище, както и да я приложат на практика. Toва дава възможност на младите хора да изградят трудови навици, докато се обучават.

На 15.05.2019 година Палфингер Прадукционстехник България ЕООД награди един от своите ученици - Емил Миладинов от ПГМЕТ "Девети май" гр. Червен бряг, по случай спечеленото шесто място (от 120 участници от цяла Европа) на конкурса "Млад заварчик на Европа".

Палфингер България помага на ученици и зрелостници да развият своята кариера
Снимка: Награждаването на Емил

Това е резултатът не само от съвместните двугодишни усилия, но и от огромното желание на фирмата за сътрудничество с училищата и младите хора.

Вижте всички актуални предложения за работа от Палфингер Продукционстехник България ЕООД



Свързани новини