Last news in Fakti

23 Май, 2019 04:00 5 008 7

British Steel: Брекзит е виновен за фалита ни

  • british steel-
  • бритиш стийл-
  • стомана

Тревожни сигнали за индустрията на Острова

British Steel: Брекзит е виновен за фалита ни - 1

Собственикът на британския стоманодобивен гигант British Steel - Greybull Capital, обяви, че несигурността относно излизането на Обединеното кралство от ЕС е основната причина за фалита на компанията, предаде АП.

"След като спасихме бизнеса си от фалит преди повече от три години, работихме усилено, за да изправим на крака тази важна компания", заяви говорител на Greybull Capital и добави, че "доскоро" British Steel "изглеждал готов за нов просперитет". Говорителят подчерта, че "допълнителните удари, нанесени от въпросите, свързани с Брекзит, се оказаха непреодолими."

По-рано през деня Върховният съд на Великобритания постави British Steel в принудителна ликвидация, след като разговорите на Greybull с правителството за спасяването на компанията се провалиха.

Британските стоманодобивни фирми плащат някои от най-високите зелени данъци в Европа и са обременени с високи разходи за труд, енергия и логистика, както и несигурност около планираното излизане на Великобритания от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    31 4 Отговор
    Богатите също плачат!Ама те ще се оправят-ние да му мислим.
  • 2 среднощен

    32 1 Отговор
    Безплатен обяд няма..! Факт. Въпросът е, че британците искат част от сметката да се плати от ЕС..! Такъв "автогол си вкараха", че не могат да си го представят.
  • 3 некойси

    15 2 Отговор
    Учудващо за мен е че след всеки един такъв фалит или някакъв друг негатив, британците упорито продължават да твърдят, че не е свързан с Брексит. Някои даже в корепонценция твърдят, че Брексит е нещо хубаво, което се задава на хоризонта и всички благини за които управляващите непрекъснато натъртват ще ги сполетят.
  • 4 ОБ4

    21 3 Отговор
    Всеки ден комуникирам с британци предимно възрастни звързано е с работата ми,повечето от тях са за брегзит.Мпзъците им са промити.Мислят си че само плащат на ЕС.и,че имигрантите им източват социалната система.

    Коментиран от #5

  • 5 Не са им промити

    2 13 Отговор

    До коментар #4 от "ОБ4":

    Мозъците, а са информирани. Мислещи и правещи верни изводи! Знаят как се финансира ЕС, и кой разпределя порциите!
  • 6 РОДОЛЮБЕЦ

    16 6 Отговор
    Къде са онези с бюлентина 18 да ми кажат колко хубаво ще е да излезем от ЕС. Икономиката ни как ще избухне, българския лев ще надмине упадачния долар. Как ще цъфнем и ще завържем докато целуваме гъза на Русия, правейки се на братя и тем подобни глупости. Даже ще станем милионери, ама в рубли.
  • 7 Тъп

    4 1 Отговор
    Микробритите"Кой ми а*к*а в гащите ?.Смешковци.