Last news in Fakti

23 Май, 2019 10:33 1 523 0

Иновативни технологии и богата съпътстваща програма събраха 13 892 специалисти

  • иец-
  • изложение-
  • медицина

От 15 до 17 май в залите на Интер Експо Център нова тематика постави фокус върху дерматологията и естетичната медицина

Иновативни технологии и богата съпътстваща програма събраха 13 892 специалисти - 1

Последните тенденции и иновации в медицинския и денталния сектор за 53-и път събраха на едно място специалисти и представители на бизнеса в рамките на международното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2019. Тазгодишното издание на професионалния форум остава в съзнанието на посетителите с богата съпътстваща програма, която постави фокус върху профилактиката, диагностиката и терапията, както и с новата си тематика ДЕРМА &ЕСТЕТИКА, посветена на дерматологията и естетичната медицина.

Засилен интерес за участие на български и чуждестранни компании, отчитат организаторите с над 220 директни изложители от България, Германия, Португалия, Сингапур, Китай, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Франция, Гърция, Турция, Словения, Латвия, Унгария. В рамките на трите дни на форума в залите на Интер Експо Център пред почти 14 000 посетители се представиха над 980 бранда, сред които имаше 280 иновации.

Високотехнологична апаратура ибезжични технологии

Комбинираните апарати за панорамни, цефалографски и 3D изследвания са само част от високотехнологичните продукти, които приковаха вниманието на посетителите на БУЛМЕДИКА. Висок бе интересът към преносимите апарати, сред които са ехографите от последно поколение.

Уреди, които стават все по-мобилни, такава е тенденцията в денталния сектор. Не случайно безжичните инструменти, оптични технологии, 3D принтери, микроскопимплантни системи и дентални юнити от ново поколение, бяха сред апаратите, които спираха погледите на професионалистите в сектора.

Неизменен интерес имаше и към безжичният диоден лазер с размер на писалка – К2. С дължина на вълната 980 nm и и OLED дисплей, удобно за работа меню, K2 mobile има алуминиев връх, той работи с оптични влакна, улесняващи работата при различни клинични случаи. Технологията впечатлява с гравитационен сензор, облекчаващ работата, разпознавайки ръката, с която се оперира.

Изкуственият интелект вече преглежда

Сред акцентите също е внедряването на изкуствения интелект в акушеро-гинекологията. По думите на специалистите, които проследиха демонстрацията, апаратът SonoScape S60 е иновация от най-висок клас както за България, така и за Европа и света. Внедреният алгоритъмът S-fetus, стандартизира измерванията в акушерството, за да се проследи развитието на плода, като намалява облъчването на плода. Апаратът е приложим във всяка една сфера на медицината.

Скринингови изследвания за социалнозначими заболявания

В трите дни на изложението посетителите се възползваха и от безплатни изследвания за част от най-често срещаните заболявания. Националната пациентска организация проведе скринингова акция за хепатит С, диабет, сърдечносъдови заболявания, заболявания на щитовидната жлеза, измерване на нивото на кислород в кръвта и спирометрия. От Национално сдружение Диабет, предиабет и метаболитен синдром предоставиха възможност за редица изследвания и организираха индивидуални консултации с ендокринолог при наднормено тегло и затлъстяване.

Здравословният режим и профилактиката – фокус на съпътстващата програма

Водещ акцент на тазгодишното издание бе мащабната съпътстваща програма, посветена на превенцията, здравословния живот и приоритетите на съвременното здравеопазване. Специалистите имаха възможност да посетят редица семинари и лекции на разнообразни теми за причините и последствията при затлъстяването, наднорменото тегло, нарушенията в хранителното поведение, взаимовръзката между ниската физическа активност и факторите за рисковете за здравето.

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ ДЕРМА &ЕСТЕТИКА 2019 бе домакин на форум „Предизвикателства пред пациентите с пулмонална артериална хипертония“, организиран от Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония (БОППХ).

Денталната медицина също беше широко застъпена в съпътстващата програма. Основни техники за мекотъканна и костна регенерация в пародонталната и имплантната хирургия, демонстрира унгарският специалист д-р Давид Ботонд Хангяси по време на своя лекция.

Новото начало

В рамките на БУЛМЕДИКА 2019 за първи път се проведе нова тематика ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, която постави акцент върху модерните технологии и методи на лечение в дерматологията и естетичната медицина. В присъствието на доказани и специалисти в естетичната медицина и дерматологията, в зоната на ДЕРМА & ЕСТЕТИКА демонстрираха съвременните технологии, апаратура и консумативи.

„Лекарят, който ме вдъхновява“

И последният ден от изложението бе вдъхновяващ!

Една от причините бе събитието „Лекарят, който ме вдъхновява“, в рамките на което бяха номинирани и оценени за професионализма си лекари, а също така бяха осигурени стипендии и средства за младите специалисти и благотворителни каузи. Отличия получиха общо шестима професионалисти. Първото място в сектор „Неврология“ гласувалите отредиха на проф. Мария Манова. Призът в „Урология“ бе присъден на доц. Николай Колев, въвел роботизираната система „Да Винчи“, а в сектор „Онкология“ гласувалите определиха първо място на д-р Красимир Койнов.

За 53-и път БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ / ДЕРМА & ЕСТЕТИКА събра професионалисти, водещи компании, специализанти и студенти на едно място, доказвайки значимостта си като водещият форум за медицина и дентална медицина в България.

Очакваме Ви отново от 13 до 15 май 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА