Last news in Fakti

23 Май, 2019 23:31 1 663 3

Бразилци купуват Avon

  • козметика-
  • avon-
  • natura

Нов гигант на козметичния пазар се появи

За $3,7 млрд. (€2 млрд.) бразилската козметична компания Natura придобива 133 - годишната лондонска група Avon, съобщи АП.

Базираната в Бразилия компания, която също притежава марката "Езоп" в портфолиото си, заяви, че споразумението ще създаде четвъртата по големина компания за козметика в света. Освен това след сделката се очакват да се увеличи предлагането на директните продажби в момент, когато и двете – Natura и Avon се борят за конкуренция от интернет продажбите.

Natura е предимно търговец с 3 200 магазина по целия свят.

Съгласно условията на сделка, Natura ще държи 76% от общия бизнес, а останалият дял ще бъде разпределен между инвеститорите в Avon.

Очаква се новата компания да има годишен брутен приход от над $10 млрд. За нея ще работят над 40 000 сътрудници. Освен това компанията ще присъства в 100 страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Iuy

    3 1 Отговор
    Тези продукти само в бг съществуват никой не знае за тах

    Коментиран от #2

  • 2 Еххх

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Iuy":

    Стози транзисторски ник явно го ползваш и ти та знаеш.
  • 3 Не ми харесва

    1 1 Отговор
    Където ще да ходи АVО№, но да се махне от България.