Last news in Fakti

5 Юни, 2019 10:05 5 103 28

Deutsche Bank конфискува 20 тона злато на Венецуела

  • венецуела-
  • deutsche bank-
  • злато-
  • конфискация

Причината е необслужване на заем от 750 млн. USD

Deutsche Bank конфискува 20 тона злато на Венецуела - 1
Снимка: Shutterstock

Deutsche Bank е конфискувала 20 тона злато собственост на Венецуела. Причината е необслужван кредит, отпуснат на страната през 2016 г. Нито представители на Deutsche Bank, нито от пресслужбата на Централната банка на латиноамериканската държава са се съгласили да коментират случилото се, съобщава агенция Bloomberg.

Договорът за заем отпреди 3 години е за сумата от 750 млн. USD. В замяна Венецуела дава залог от 20 тона злато. Кредитът трябва да бъде погасен до 2021 г., но германската банка конфискува златото предсрочно заради неизпълнение от страна на получателя на кредита на условията по него.

Венецуела е обхваната от огромна икономическа криза. Международният валутен фонд прогнозира спад от 25% на БВП на страната през текущата година, а инфлацията да достигне нечуваните 10 милиона процента.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъхъм

    70 20 Отговор
    Имат опит те от Втората световна що злато конфискуваха тогава ..... даже и златни зъби...,

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Тупан

    42 36 Отговор

    До коментар #1 от "ъхъм":

    Коментарът ти е тенденциозен... Германия изплаща доста репарации, заради "златните зъби" и по същество така се уреждат отношенията във военни и след военни времена. Докато сегашният случай си е чисто банкова операция. Друго си е другарят Живков да повери за съхранение 32 тона злато на мужиците и да забравят да го върнат....

    Коментиран от #9, #11

  • 3 Ентропа

    34 10 Отговор
    Е това е да си богат наследник на оня с мустачките.
    Венецуела поне злато са дали като ЗАЛОГ, ами нашите какво са заложили?
    Народ? Територия?
    Или да приемем да пикаем седнали като германците.
  • 4 kjl

    22 8 Отговор
    Хайде всички "демократи" да заграбят всичко до което могат да се докопат. Граби и бъди голем! Американците какво залагат за "заемите" си от трилиони долари? Европейската банка какво залага за трилионите си емитирани дългове? Нищо! Кради народе, кради. То цялото развитие и просперитет на запада лежи върху кражби и разграбване по света.
  • 5 Шляхтиц

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ъхъм":

    Имам банкнота от 15 000 000 дойче марк, с която можеш да си купиш един хляб.
  • 6 Златото...

    10 10 Отговор
    20тона злато на колко $ е =?Кой им дава право на тези миризливи евреи-ционисти да продължават ДС ограбват народите?Къде е Международния съд?Къде си мислят че се намират тези боклуци-СЕЩ(съединени еврейски щати),що за цинизъм е това?
  • 7 Измамата...

    8 7 Отговор
    Поредният еврейски трик(измама).Както е и с измамата”газови камери”,на която човечеството вярва.Представете си ,че България е на тяхно място?Как бихме реагирали на тази измама?Не че сега еврейските им подлоги не изпълняват тяхни поръчки ,но това е друг въпрос...
  • 8 букова глава

    7 3 Отговор
    Лешоядите взеха да се събират!
  • 9 Бачо Киро

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тупан":

    Изплаща баба ти... Нищо почти не изплаща, смехотворно е сравнено с щетите, кражбите, а да не говорим за затритите животи. Германия фалира два пъти и и се опрощава доста голяма част, де факто САЩ си оправя далаверата. Тъпият отговор към гърците, че всичко е оправено през 1960 какво мислиш визира.... Новите собственици на Западна Германия де факто накараха останалите да опростят всичко. Баш Германия да обяснява как трябвало да се плаща е връх на цинизма... Няма друга страна на която да е опростено толкова нещо, без изобщо да считаме щетите нанесени от тях... Пълни идиоти сте да мислите, че Германия ей така, от нищото, е станала каквато е в момента...

    Коментиран от #14

  • 10 бббббб

    8 3 Отговор
    Значи финансови и икономически санкции .После защо не обслужват кредита!?!?И целта е ясна да се гепи златото .
  • 11 Готин ама не съвсем

    13 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тупан":

    Не знам какво е взела от нас СССР, но знам че имахме над 800 реактивни самолета от 1952 година до 1989 година! А сега за 8 пикливи ни искат безбожните 1,6 милиарда. Хайде сега сметни 800 делено на осем и умножено по 1,6 милиарда и ще видиш какво сме получили от Русия! Към 160 милиарда май? Колко прави това в злато, или не можеш да смяташ до толкова?? И само самолети ли имахме? А ракети, танкове и тн,н,н. И военни производства и заводи, които произвеждат и днес без да са си платили лицензите към Русия. Но друго си е така, да се плюе за спорта, нали?

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тути ка Пути

    3 2 Отговор
    Заема трябва да се върне 2021г. обаче те 2019 правят конфискация, за да може Венецуела да клекне на Тръмп. Що не публикуват и условията от договора, че да видим как са били нарушени?! Условието да не е: Който не кляка на САЩ му взимат парите...
  • 14 3434343

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бачо Киро":

    Чукшата седнал да се напиня да мисли.
  • 15 Иванов

    2 0 Отговор
    Зли гадини са картофите. Тези арабели дето ги подмамиха да идат в Германия, току виж започнали да ги пакетират като козметика, ама толерантно разбира се.
  • 16 Да да

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Готин ама не съвсем":

    Готин, ама прост! Тези руски 800 самолета стигат за битка с 4 броя Ф16. Два ще ги млатят, докато другите 2 ще презареждат. Виж колко грешна пара са съсипали пРостаците!

    Коментиран от #17

  • 17 Пешо

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Да да":

    Да да, тъп човек с тъп коментар. Ф 16 са просто едни ръждилници от едни отдавна минали времена. И тъй, като Турция, Гърция, Румъния и Сърбия имат ПВО комплекси С 300 и С 400 притежаването на ретро самолети Ф 16 е абсолютно безсмислено.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 смях

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пешо":

    Турция, Гърция, Сърбия и Румъния не са ни врагове. Други се опитват да ни затрият вече 140 години, но все не става.
  • 19 Да да

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пешо":

    Пешко,спри бояришника. Врагове на България са турция и Русия ,както и техните подлоги в България. Да възхваляваш държава ,която е унищожила твойта родина е баш патриотизъм!!!А най-големите врагове на България са ДПС и БСП
  • 20 One Wise

    2 0 Отговор
    Нищо не е това, на нас рашките с влакови композиции ни изнесоха урана от Родопите с хиляди тонове без да платят и копейка. Сега пък краварите ни изнасят златото от Челопеч и се правят че уж плащат нещо, дефакто нищо и медта и среброто което е в рудата не могат да покрият.
  • 21 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    Забележително е, че от многобройните избори, в които компанията е участвала единствено във Венецуела е нямало рекламации за проблеми с машинното гласуване. Там са и най-успешните във финансово изражение избори за Smartmatic – 128 милиона долара за референдума през 2004 г., на който венецуелците решаваха дали Уго Чавес да остане президент. Поръчката е възложена експресно от про-президентската венецуелска избирателна комисия. Чавес печели референдума. Опозицията тогава обвинява за загубата Smartmatic заради засечена съмнителна двупосочна комуникация с централния сървър преди отпечатването на протоколите.

    Машините за гласуване на Smartmatic са дистрибутирани в България от фирмата “Сиела Норма”. Тя е свързана с адв. Иван Тодоров, който по думите на Момчил Мондешки от записите Яневагейт “ходи горе при Делян” и бил нагласил арбитражно дело в полза на скандалния олигарх.
  • 22 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    Социализмът и фашизмът, са инструметите в борбата между външната и вътрешната олигархия. Путин и Орбан, са фашисти. Отначало са агенти на репресивния апарат на партията, червената олигархия. Посля червената олигархия ги назначава за либерали антикомунисти. Така антикомунизмът и либерализмът, превръща червената олигархия в плутокрация. След това Путин и Орбан стават фашисти, назначени за такива, да ограничат демокрацията и консервират постигнатото от олигархията. Либерализмът ги застрашава. Либерализмът се използва за външно източване на държава, или за вътрешно. Фашизмът консервира усвоеното от вътрешната олигархия, или спира либерализмът отхвърлящ външното източване. Лявото се използва от външната или вътрешната олигархии, зада си подливат вода една на друга, изнудване.
  • 23 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    Маркс за Путин, Орбан, и Люпен: Консервативният, или буржоазният, социализъм

    Известна част от буржоазията желае да излекува социалните недъзи, за да осигури съществуването на буржоазното общество.

    Тук спадат икономисти, филантропи, хуманисти, дейци за подобряване положението на трудещите се класи, организатори на благотворителността, членове на дружествата за закрила на животните, основатели на въздържателни дружества, всевъзможни реформатори на дребно. Този буржоазен социализъм е разработен дори в цели системи.

    Като пример ще приведем „Философия на нищетата“ от Прудон.

    Буржоата социалисти искат да запазят условията на живот на съвременното общество, но без борбите и опасностите, които неизбежно произтичат от тях. Те искат да запазят съществуващото общество, но без онези елементи, които го революционизират и разлагат. Те искат да има буржоазия без пролетариат. Буржоазията си представя света, в който тя господства, естествено, като най-добрия свят. Буржоазният социализъм разработва тая утешителна представа в повече или по-малко цялостна система. Като призовава пролетариата да осъществи неговата система и да влезе в новия Ерусалим, той всъщност иска само пролетариатът да си остане в сегашното общество, но да се откаже от своята враждебна представа за това общество.

    Друга, по-малко системна, но по-практическа форма на този социализъм се стремеше да отвърне работническата класа от всяко революционно движение, като доказваше, че полезно за нея мо
  • 24 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    Маркс за Путин, Орбан, и Люпен:
    Буржоата социалисти искат да запазят условията на живот на съвременното общество, но без борбите и опасностите, които неизбежно произтичат от тях. Те искат да запазят съществуващото общество, но без онези елементи, които го революционизират и разлагат. Те искат да има буржоазия без пролетариат. Буржоазията си представя света, в който тя господства, естествено, като най-добрия свят. Буржоазният социализъм разработва тая утешителна представа в повече или по-малко цялостна система. Като призовава пролетариата да осъществи неговата система и да влезе в новия Ерусалим, той всъщност иска само пролетариатът да си остане в сегашното общество, но да се откаже от своята враждебна представа за това общество.

    Друга, по-малко системна, но по-практическа форма на този социализъм се стремеше да отвърне работническата класа от всяко революционно движение, като доказваше, че полезно за нея може да бъде не едно или друго политическо преобразование, а само изменението на материалните условия на живот, на икономическите отношения. Но под изменение на материалните условия на живот този социализъм съвсем не разбира премахване на буржоазните производствени отношения, което е възможно само по революционен път, а административни подобрения, които се извършват върху почвата на тези производствени отношения, значи с нищо не изменят отношенията между капитал и наемен труд, а в най-добрия случай само намаляват за буржоазията разходите по нейното го
  • 25 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    Своя най-подходящ израз буржоазният социализъм намира едва когато се превръща в чисто ораторска фраза.

    Свободна търговия! — в интерес на работническата класа; покровителствени мита! — в интерес на работническата класа; затвори с отделни килии! — в интерес на работническата класа: това е последната, единствената сериозно казана дума на буржоазния социализъм.

    Социализмът на буржоазията се състои именно в твърдението, че буржоата са буржоа — в интереса на работническата класа.
  • 26 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    Своя най-подходящ израз буржоазният социализъм намира едва когато се превръща в чисто ораторска фраза. Свободна търговия! — в интерес на работническата класа; покровителствени мита! — в интерес на работническата класа; затвори с отделни килии! — в интерес на работническата класа: това е последната, единствената сериозно казана дума на буржоазния социализъм. Социализмът на буржоазията се състои именно в твърдението, че буржоата са буржоа — в интереса на работническата класа. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество"
  • 27 Марк Енгелс

    1 0 Отговор
    1907 г., американските борси се сриват, и банките вървят към крах, депозитите са 50 пъти повече от златото. Така в тази ситуация, банкерите искат помощ от всякъде, дори от Европа, Русия, Османската империя. Американските банкери се обединяват да правят общ златен резерв. Освен САЩ и Русия, други нямат достатъчно злато. 1914г., почва първата световна война, вероятно всеки си е поискал заемите в злато. 1917г. царят на Русия е свален. Редица армии нахлуват в руската територия и товарят ценности и злато. Голямата депресия и Втората световна пак са заради златото - липса на златна ликвидност и фалит на банките, като войната и депресията свършват след Бретънудската система - където резервът на държавите е доларът - възприеман за злато и обменян за злато но само извън САЩ, в САЩ са без златно покритие. Но до 1959г. и натрупаните долари в чуждите резерви са повече от златото, което кара Дж. Кенеди да въвежда сребърен сертификат - но е спрян. Кейнсиянството си има предимствата, но западните икономики постигнаха турбо предимство пред социализмът, през 1970те и 1980те, като изоставиха златният стандарт, и стана възможно частният дълг да стане 1000% от БВП. Като сега да вземем 500 милиарда евро, и това ще загрее икономиката, и след 10г, БВПто ни ще е 200 милиарда - съответно ще вземем още поне 1000 милиарда. И всичко ще е от злато. Инвестициите ще са предостатъчно във всичко. БВП е само 10% от производственото имущество, а частният заем може да е 100% от имуществото.
  • 28 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    Алиенде е доказал, че социализъм по демократичен път не го допускат и търпят. Така е в Южен Виетнам, Гърция, Испания, Германия преди Хитлер, София-1932г. ... Фашизмът подкрепя капитализмът чрез държавна помощ. Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. "Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Друг десен експерт и основател на реформаторският блок каза, че работниците хвърлят заплтите си в тоалетната чиния, а работодателите им - инвестират. С което той иска да каже, колко основателно и добре е да има и да се задържат ниските заплати. .. .. А всъщност и на работниците им трябва да инвестират в децата си, здравето си, домът си, ...., а те могат да покрият нуждите си само от няколко калории храна и топло. Да не говорим, че така се спира растежът на икономиката, защото се спира търсенето, а то е по-мощен двигател на производството, отколкото желанието на работодателят - което зависи от търсенето, пък и за ивеститорите има банки. Работник с добра заплата също ще вземе от банка, с което още повече ще увеличи производството - чрез търсенето. ... ... Заради ниските заплати, българите имат битие и бит на безработни от западен изостанал квартал, и всичко плаче за ремонт и боя, и подмяна. .