7 Юни, 2019 08:59 5 333 8

Френска компания открива над 200 работни места в София

  • bic-
  • бик-
  • софия-
  • център

Търсят се анализатори на данни, специалисти в дигиталния маркетинг и търговци, с опит в електронна търговия

Френска компания открива над 200 работни места в София - 1

Френският гигант за химикалки, самобръсначки и запалки Bic обяви в четвъртък намерението си да открие свой център в София, съобщи в. „Монд“.

Стъпката е част от стратегията за преструктуриране на холдинга. Тя предвижда да бъдат съкратени около 450 позиции в световен мащаб, главно в администрацията, като същевременно се създадат 400 нови работни места.

Половината от тях ще са в новия офис на Bic в София.

Съкращаването на работните места трябва да започне от края на 2019 г., след процедура по информиране на персонала и ще продължи до 2022 г.

Bic си е поставил за цел до 2022 г. да трансформира на дейността си, като цел е подобряване на ефективността и сближаване с крайните потребители, особено чрез новите технологии. За целта френската компания ще търси да наеме анализатори на данни, специалисти в дигиталния маркетинг и търговци, с опит в електронна търговия, каза специалистът по връзки с инвеститорите и пиар Софи Палиез-Капиан.

Bic има 13 600 служители по целия свят. От тях 1 800 души са във Франция. Фабриките няма да бъдат засегнати от това преструктуриране.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо

    26 1 Отговор
    С появата си през 80-те, предизвикаха шок в българина, който не признаваше ''стока за еднократна употреба''. Дори и презервативите :-) Да не говорим за запалки, химикалки и самобръсначки. Нароиха се хиляди ''ателиета'' за ремонт на запалки-поставяне на дюза и смяна на камъче. И м/у другото - ново ножче на смобръсначката:-) Пълнителите, сами си ги сменяхме. Тъй, че BIC си имат традиция в откриване на работни места у нас :-)
  • 2 dsvfgf

    28 0 Отговор
    Как "интересно" са го формулирали - съкращават 450 работни места, и същевременно откриват 400 нови. Да си кажат в прав текст, че местят административни места от Западна Европа към източна, заради по-ниските разходи. Нито са първите, нито са последните, които го правят.
  • 3 Мдааа

    24 2 Отговор
    Те имаха фабрики във Виетнам , ама Щом и от Виетнам се изнасят и идват тук си направете извода.
  • 4 Townboy

    3 5 Отговор
    Да заплатите са ниски у нас, но сме на път да постигнем нулева безработица. И чехите започнаха като нас, но едва ли с такъв негативизъм спрямо чуждите инвеститори.

    Коментиран от #8

  • 5 Бръснаря

    5 4 Отговор
    BIC поне при самобръсначките са страшни боклуци, само Жилет признавам.

    Коментиран от #7

  • 6 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Бизнеса със запалки и химикалки е сериозна работа ! Това е гръбнака на всяка икономика !
  • 7 BIC fen

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бръснаря":

    Глупости на търкалета.Най- добрата самобръсначка е тази на BIC с едно ножче и телче пред него. Махаш телчето и се бръснеш спокойно
    без да се задръства при по- голяма брада.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.