Last news in Fakti

9 Юни, 2019 18:51 1 967 3

Затвориха пернишкия ТЕЦ за ремонт

  • тец-
  • перник-
  • ремонт

От "Топлофикация" уверяват, че до 10 юли ще бъдат изпълнени предписанията на РИОСВ и се надяват котелът да заработи отново

Ремонтира се главната резервна мощност на ТЕЦ "Република" - четвърти парогенератор, съобщи изпълнителният директор на "Топлофикация - Перник" Любомир Спасов. През април котелът е бил запечатан от РИОСВ заради неорганизирани емисии. Мярката е наложена до отстраняване на техническите несъответствия.

От "Топлофикация" уверяват, че до 10 юли ще бъдат изпълнени предписанията на РИОСВ и се надяват котелът да заработи отново. Енергетиците възнамеряват да включат съоръжението като възлова заместваща мощност в централата през лятото, когато по традиция се спира за профилактика основният пети котел.

Четвърти парогенератор на ТЕЦ "Република" бе спрян през 2009 г. по екологични съображения, припомня "Блиц".

Няколко години по-късно той бе напълно ремонтиран и включен като главна резервна мощност.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво 666

    7 0 Отговор
    ТЕ всяка година го ремонтират по-няколко пъти тоя ТЕЦ...Да го спрат окончателно и проблема е решен....р
  • 2 Ай стига бе

    12 0 Отговор
    Това е най-лъжливата и крадлива топлофикация в ЕС. При положение, че 2 седмици не си имал парно и топла вода ти пишат, че си получавал услугата 30 дни и не получаваш никаква компенсация. А през тези 2 седмици ти си бил принуден да се грееш на ток.
  • 3 Някой си

    0 0 Отговор
    И при положение,че тази ”ПРОФИЛАКТИКА” се прави,за да няма аварии през отоплителния сезон.......а те не спират през цялата година.....БЕЗУМИЕ!!!!!!!!!!!!