17 Юни, 2019 13:46 2 229 2

Boeing си призна за грешка при модел 737 Max

  • boeing-
  • боинг-
  • грешка-
  • мюленбург

От компанията се надяват още тази година моделът да полети отново

Boeing си призна за грешка при модел 737 Max - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Проблем с предупредителна система в кабината на модела 737 Max на Boeing има. Това призна Денис Мюленбург, главен изпълнителен директор на авиопроизводителя, като допълни, че компанията не е успяла да комуникира „адекватно” с регулаторните органи и клиентите, но защити широкия инженерен и дизайнерски подход към софтуера за контрол на предната част на самолета, който е в основата на разследването на фаталните катастрофи.

Boeing не е уведомила за дефект на част от предупредителната светлина на кабината на 737 Max регулаторните органи и клиентите.

„Виждаме с течение на времето все по-голямо единство между регулаторите", че Max трябва отново да получи разрешение за полети и от компанията ще направят всичко възможно това да стане още през тази година.

Американската федерална авиационна администрация е обвинявала Boeing, че над година не е уведомил регулаторите за това, че индикатор за безопасност в кокпита на Max не работи.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соте

    11 0 Отговор
    Де го Бай Дончо да каже 2-3 добри думи за 737 и да почнат да го купуват, че ще има санкции
  • 2 Гербераси долни

    1 1 Отговор
    Така се получва защото всичко съвременно що се движи е наблъскано с "изнежена " електроника но за разлика от автомобилите тук грешките са крайно фатални.