1 193 5

3 млрд. лв. върти е-търговията

Отделно не се взема предвид и делът на сивата икономика в сектора

3 млрд. лв. върти е-търговията

3 млрд. лв. на година е оборотът на електронната търговия, като само за фирмите, имащи в регистрацията си продажби от разстояние, сумата е поне 500 млн. лв. Това сочат приблизителни изчисления на експерти от бранша.

Председателят на Асоциацията за електронна търговия Петър Ванчев смята, че в зависимост от начина на изчисление оборотът на електронната търговия у нас започва от 500 млн. лв. и стига до няколко милиарда лева, например 3 - 4 млрд., и може да е дори и пет милиарда, пресмята в. „Монитор“.

„Националната статистика обхваща само дружествата, регистрирани като електронни търговци. Не хваща чуждите, които не са локализирани за България, а също и големите търговски вериги, имащи и сайтове за пазаруване. Отделно не се взема предвид и делът на сивата икономика в сектора”, обяснява той.

България
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Туй
  Отговор
  1 21:44  20.06.19
  Винаги плащам с карта, за да не оставям бакшиш на начумерените сервитьорки, дето им е под достойнството да погледнат, дали си приключил, обаче във Варга МНОГО заведения, почнаха да си слагат и 10% ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН БАКШИШ и се води консумация. БАКШИШЪТ Е ИЗБОР НА КЛИЕНТА ДА ОЦЕНИ ОБСУЖВАНЕТО и да стимулира старанието, а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!! Дано проверките по морето окажат ефект и преустановят, тази практика!!!

  Коментиран от #2

 • you are
  Отговор
  2 04:43  21.06.19

  До коментар #1 от "Туй":

  Мизерник!
 • С бакшиша,
  Отговор
  3 06:53  21.06.19
  Дори и дребни стотинки, в магазина, даващият го получава повече! Положителни трептения! И аз много, много години, не давах бакшиш, но съм грешил!

  Коментиран от #4

 • goni
  Отговор
  4 09:03  21.06.19

  До коментар #3 от "С бакшиша,":

  Съгласен съм. Но, има и нещо друго. Пред мен на опашката на един човек не му достигнаха 10 ст. за да си купи хляб! Продавачката отказа да му продаде!!! Разбира се не само аз, и другите веднага извадиха пари за да се реши проблема. Интересно дали остана доволна?!:) Спечели доста от това, което направи! Просто я заринаха със стотинки! Не знам дали е садист, или мазохист?! Ти как мислиш?!:)
 • Пазар
  Отговор
  5 10:19  21.06.19
  Търговията върви - дрън , дрън . Теоретичната може би.

Напиши коментар:


Публикувай