24 Юни, 2019 09:21 8 882 3

Как да избера най-добрия букмейкър?

  • efbet-
  • залагания-
  • интернет
Как да избера най-добрия букмейкър? - 1
Снимка: Shutterstock

Ок, 2019-та е, почти всички хора, които имат достъп до компютър залагат в интернет. Няма ги вече времената на разкарване до кварталния Еврофутбол, разлистване на огромните страници на програмите, усърдното запълване на кръгчетата на фишовете с химикал и събиране на талони, половината от които не помниш откога стоят в протмонето ти.

Е, има си хора, които продължават да си се кефят на кварталната атмосфера в Еврофутбола, като изпият по едно кафе или се видят с някой познат. Но масата от залагащите хора вече го правят в интернет.

И напълно резонно – защо някой би си правил труда да се разкарва до Еврофутбола и да залага на престъпно по-ниски (спрямо тези онлайн) коефициенти, като може да го прави от вкъщи или от офиса, от лаптопа или от телефона си. Сайтовете за залози предлагат много повече възможности като залози на живо и затваряне на залог например, а и всеки, който си направи регистрация и депозира пари в сайта, може да е сигурен, че ще получи солиден бoнус като нов клиент.

Та тук идва въпросът – „Нов съм в залозите, кой букмейкър да избера?“ За жалост на повечето начинаещи в хазарта, отговор на този въпрос няма. Всеки букмейкър има своите по-добри страни на фона на останалите, а залагащите трябва да преценят сами къде да депозират пари от гледна точка на това, какво най-много търсят в един сайт за спортни залози. В следващите редове ще разгледаме основните фактори, по които един един букмейкър може да е по-добър от друг.

Коефициенти

Когато някой реши да си прави регистрация в сайт за спортни залози, първото нещо, което търси, е колко големи са коефициентите. И с правo – всеки би желал да инвестира пари във възможно по-високи ставки. За жалост се намираме в малко „сух“ откъм интересни мачове период на годината, но нека например сравним коефициентите в по-популярните букмейкъри у нас от мачовете за турнира Лигата на нациите:

Как да избера най-добрия букмейкър?

Как да избера най-добрия букмейкър?

Как да избера най-добрия букмейкър?

Как да избера най-добрия букмейкър?

От графиките добре се вижда, че от Ефбет (оценен с общ рейтинг 4 от „Букмейкър Рейтинги“) от дават най-солидни коефициенти на въпросните мачове, следвани от Bet365. Реално разликите в ставките между различните букита не е толкова голяма, но тя може да си проличи сериозно, ако играете колонка от повече срещи, или ако сложите по-голяма сума пари на даден залог.

Бoнуси

Обикновено когато си правите регистрация в някой сайт за залози, букмейкърът ви „посреща“ с бонус за нов клиент. Началният бoнус за казино на PalmsBet достига до 500лв, а този в WinBet – до 300лв. Що се отнася до началните бонуси за спорт, те са – до 200лв в WinBet, до 200лв и в Efbet и до 100лв в Bet365. Бонусът в Betfair пък се получава на части от по 10 евро.

Как да избера най-добрия букмейкър?

Новобранецът в онлайн залозите би си казал „еее супер, ще си направя регистрация и ще си взема едни безплатни 100-200лв“. Принципно е горе-долу така с малкото изключение, че трябва да го развъртите някакви си 3-4 пъти преди да си го получите.

Общо взето всеки букмейкър има редица от условия, които трябва да изпълните, преди да се поздравите с въпросния бонус – от направа на залози единствено и само над 1.5 коефициент до неприемане на залози, които са затворени. По-добре прочетете добре правилата за бонуси на различните букмейкъри преди да депозирате пари в тях. Освен начален бонус, букитата биха ви предложили „Бонус презареждане на сметка“, „Бонус събитие“ (примерно играе се някой интересен мач като финал на Шампионската лига например) или „Бонус лоялност“.

Функционалности

Следващото нещо освен коефициенти и бонуси, което може да ви повлияе на избора на букмейкър са различните функционалности. Най-популярната от тях е Cash out (Затвори залог). Тя може да се използва в момент, в който залогът ви е печеливш, но имате съмнения, че даден мач може да ви издъни преди неговия край.

Реално със cash-out-ването на залога прибирате сумата, която сте „заработили“ в момента на затваряне. Тъй като залагам предимно в Bet365 нямам много голяма база за сравнение, но всеобщото мнение е, че именно въпросният букмейкър има най-добрата Cash out опция. Bet365 предлага и възможност за Auto Cash Out, при който играчът може да нагласи предварително затварянето на залога да стане при определена сума.

Как да избера най-добрия букмейкър?

Пазари

Част от залагащите онлайн биха предпочели даден букмейкър, заради голямото разнообразие на опции за залагане. Безспорно лидер при разнообразие на различни пазари е Bet365, следван от Betfair.

Как да избера най-добрия букмейкър?

Bet365 като цяло е с най-добре разработената платфoрма и многообразие при опциите за залози на живо. И като говорим за залагане на живо, няма как да пропуснем да споменем възможността за гледане на срещи на живо в самите сайтове. Efbet, Bwin, Bet365 и 1xBet са букмейкърите, които предлагат излъчване на най-много събития на живо. Нещата не стоят така обаче при електронните спортове – Bet365 и PalmsBet изостават от WinBet, Betfair и Efbet.

Мобилна платфoрма и приложения

Едно от най-големите предимства на залагането онлайн са залозите през телефона. Всички опериращи в България букмейкъри имат разработени мобилно приложение или мобилна версия на своя сайт. Три букмейкъра обаче превъзхождат останалите с наличие на мобилна апликация, при която нещата са доста по-адаптирани към залагане от телефона – това са Efbet, Bet365 и Betfair.

Минимален залог

Завършвам с два компонента, които също биха могли да „наклонят везните“ в полза на някой букмейкър. Първият е малко незначителен за любителите на адреналина и големите залози, а именно какви са минималните депозит и залог. Да, реално за по-голямата част от хората, които обичат хазарта не е особено важно колко най-малко пари могат да вкарат сметката си или колко най-малко могат да сложат на даден залог. Но нека не забравяме, че има и такива, които тепърва навлизат в света на спортните залози. Та в Efbet минималният залог е 0.50 лв, както и в Palms Bet, в Bet365 e 0.25 лв., в Winbet само 0.20 лв, в 1xbet e 0.20 евро а в Betfair едва 0.11 евро. Почти навсякъде минималната сума, която може да вкарате в сметката си е 10лв. Единствено 1xBet се отличава със сумата от 1 евро.

Методи за плащане

Вторият компонент е любимата част на всички залагащи, а именно изтеглянето на парите. Реално съществуват много опции за теглене, но най-популярната си остава превеждане на пари чрез дебитна или кредитна карта. Други възможности са превеждане чрез електронните портфейли NETELLER и Skrill, банков превод, ePay.bg, EasyPay и други. Изключение правят Efbet, Palms Bet и Winbet, които предлагат възможност за депозиране и теглене в кеш директно от казината им.

Избирането на букмейкър е трудна задача и всеки трябва да го направи сам, в зависимост от това, какво точно търси. Лично аз залагам най-вече в Bet365, тъй като този букмейкър ми предлага всичко, което търcя в един сайт за спортни залози. Като започнем от интерфейса на сайта, който много повече ми допада от някои от останалите (например WinBet и Betfair), минем през разнообразието от пазари и големия набор от срещи и стигнем до различните привилегии на букмейкъра при залози на живо и затваряне на залог. Да, Bet365 има някои минуси като например малко по-ниски коефициенти спрямо други букмейкъри и невъзможност за залагане на определени първенства (като българската Втора лига), но мога да приема тези недостатъци на фона на останалите му преимущества. Надявам се, че изложените по-нагоре в текста факти ще ви помогнат за вашия най-правилен избор. В крайна сметка най-важното е какъвто и избор да направите, той да бъде печеливш.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kubeto

    7 0 Отговор
    Факти, моля ви да разследваге КАКВО се случва с Betfair.bg и истина ли е, че Васил Панов от НАП е човекът който им бави лиценза за България, обслужвайки интересите на Пеевски и черепухата!?!!!!! Бъдете обективни и се разровете!!
  • 2 Kubeto

    5 0 Отговор
    Искаме Betfair да рабоги и за България..не залагайте в 7777.bg и Efbet..гадни продажници са тея!Олицетворение на мафията в България!
  • 3 Kubeto

    5 0 Отговор
    Васил Панов от НАП обслужва интересите на Пеевски заради пазарния дял който държи Betfair при гонките с кучета и конете!