Last news in Fakti

25 Юни, 2019 08:21 8 411 84

Volkswagen​ предпочита Турция пред България

  • volkswagen​-
  • завод-
  • българия-
  • турция

Предварителното решение вече било взето, твърди "Ханделсблат"

Volkswagen​ предпочита Турция пред България - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В търсенето на най-подходящото място за новия завод на Фолксваген стратезите на германския автомобилен концерн са взели под внимание безчет фактори. Водещите сред тях - размерът на заплащането и благоприятното местоположение. И макар окончателното решение още да не е взето, предварителното явно е в полза на Турция, съобщава германското икономическо издание "Ханделсблат".

Предимствата на Турция

Водеща роля за избора на Турция играе фактът, че правителството в Анкара очевидно е готово да се включи във финансирането с няколкостотин милиона. А това означава, че така ще бъде покрита значителна част от планираната инвестиция, която ще бъде в размер на поне 1,3 милиарда евро. "С подобни примамливи предложения Турция може лесно да контрира офертите от България", отбелязва изданието и цитира мениджър от концерна със следните думи: "В полза на България е фактът, че страната е част от Европейския съюз и затова гарантира определена правна сигурност".

"Преговорите продължават - и с България, и с Турция", заяви преди броени дни шефът на концерна Херберт Дийс на среща с мениджърите на Фолксваген. Но междувременно предварителното решение в полза на Турция вече е било взето, твърди "Ханделсблат". Окончателното решение се очаква преди лятната пауза в заводите на концерна във Волфсбург, която започва в средата на юли. А както е било потвърдено от осведомени източници, миналата седмица Дийс е бил на разговори в Турция.

А ако Ердоган дойде на откриването?

В германския автомобилен концерн размишляват и над този въпрос - кого би трябвало да изпратят, ако при евентуалното откриване на новия завод в Турция страната-домакин бъде представена на най-високо равнище. Но във Фолксваген имат опит със строителството на предприятия в държави, чиито правителства редовно нарушават основни правила на демокрацията, пише "Ханделсблат" и дава пример с Китай. Тъй като в случая с Турция определено има риск от загуба на имидж, във Фолксваген сериозно са обсъдили този въпрос, твърди мениджър на концерна. "Ханделсблат" го цитира с думите, че критики със сигурност ще има, но рамковите условия определено са в полза на Турция.

Строителството на завода в Турция ще бъде съгласувано и с правителството в Берлин, пише германското издание и твърди, че по принцип нямало възражения срещу подобна инвестиция. От Фолксваген разчитат и на това, че моделът Пасат ще бъде използван масово като служебен автомобил в турските държавни учреждения. Засега обаче концернът отказва да обяви официално дали наистина е било взето предварително решение в полза на Турция.

Все пак България?

Според сайта finanzen.net пък България продължава да води пред Турция в надпреварата за инвестицията на Фолксваген. "На първо място в списъка с фаворитите стои България, следвана от Турция", пише изданието и твърди, че вече текат интензивни разговори за покупката на терен в близост до София.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    96 11 Отговор
    Някой случайно да се е съмнявал?

    Коментиран от #8

  • 2 малчу от факултету

    119 14 Отговор
    Никой не обича корупция,мутри и крадливо племе.
  • 3 И така..

    62 6 Отговор
    Дъно!!!
  • 4 Холис

    102 13 Отговор
    А честито на герберстчета, до тук води корупцията, загуба на инвестиции и работни места, нека ви облъчват с лъжи че 50% от българите били доволни от месечните си възнаграждения.

    Коментиран от #34

  • 5 Два реда сълзи

    8 41 Отговор
    Четири-сополи за оаканите туркофоби пхахаха
  • 6 ВЪЗРАСТЕН

    54 23 Отговор
    Ако изберат БЪЛГАРИЯ, тук сме само торба акълнии, повече сме компетентни на приказки отколкото в действие! Мързи ни да гледаме , кой ще работи , а качеството на работа няма смисъл да се коментира, то се вижда по улици, магистрали и къде ли не . По голямата част от нас генетично сме сврзани с русия и работим като тях , без мисъл , без желани само да отбием номера !

    Коментиран от #10, #43

  • 7 ДОКО

    44 9 Отговор
    И АЗ ДА СЪМ ИНВЕСТИТОР БИХ ПРЕДПОЧЕЛ ТУРЦИЯ..ПОНЕ ТАМ НЕ СА НА ВЛАСТ ГЕНЕРАЛ БОКО И ЦВИЧКО..ЩОТО ТЕ ЧАКАТ НА ПОДКУП КАК ТАКА ТЕ ЩЕ ДАДАТ ДА СЕ ПРАИ ЗАВОД АДИ БЕ Я ПАРАТА НАКУП ТУК В ЧЕКМЕДЖЕТО..
  • 8 Никой

    77 3 Отговор

    До коментар #1 от "Б.МЕТОДИЕВ. Б.":

    Естествено, че не съм се съмнявал, вижте другите новини"
    "Циганин уби собственик на къща с лопата, спипал го да краде"
    "Намалиха присъда на убиец от 20г. на 3г."
    При това положение, кой нормелен ще прави сериозен бизнес тук?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Комуниста

    10 20 Отговор

    До коментар #6 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Ти си потомствен слуга, още от преди 1887 г. ви се носи славата на рода!

    Коментиран от #14

  • 11 Щайнер

    9 19 Отговор
    В оная миризлива и нечистоплътна среда не бих се унизил за нищо на света
  • 12 Крийгс

    44 2 Отговор
    Това да докараш инвеститори и да крадеш от евро фондовете са две различни неща!
  • 13 Гост

    38 7 Отговор
    Мисля,че това всичко го знаят ние ставаме само за тоалетна на Европа и никаква инвестиция заслужаваме си го.
  • 14 ВЪЗРАСТЕН

    12 23 Отговор

    До коментар #10 от "Комуниста":

    Слуга си ти на комунизма и на руските окупатори, на всичко отгоре не асимилираш в какво равностойно положение те поставя твоя брат руснак , а за историята и интелигентността ти е безмислено да коментирам, то личи по ориентацията ти !

    Коментиран от #15

  • 15 Комуниста

    11 7 Отговор

    До коментар #14 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Слуга си, евтин шпионин!
  • 16 Кирил

    26 11 Отговор
    Търсеха евтина работна ръка.за това Словакия и Румъния ги изключиха от предварително набелязаните.не мисля че нашата икономика трябва да се развива по линията на евтина работна ръка.колкото за германците,да си търсят някъде другаде кой да им работи за пенсионерите и тарамбуките с които се напълниха.

    Коментиран от #17

  • 17 Контрабандиста

    50 6 Отговор

    До коментар #16 от "Кирил":

    В Турция взимат по - големи заплати от колкото в България и е по евтино. Никой не инвестира в държава която е първа по корупция в Европа.

    Коментиран от #20, #45

  • 18 Икономиста

    38 2 Отговор
    Няма инвестиции няма заплати няма нищо в Хладилника= на емиграция! Обаче има мезонети и къщи за първенците.
  • 19 Бай хой

    43 5 Отговор
    Мама ви и тъпа дебилна. Толкоз ли не усетихте че тиквата ви лъга предизборно. Тъпанари преди всички избори и за газ сондират и газопроводи строят и атомна централа ви правят. Не народ а мърша. След изборите фъ16 на десеторна цена, втечнен газ на тройна и америкснски боб гмо. Дебили. И мустафа от мосул за смерикански посланик за ислямизиране на южна България. Лагерите са вече постеоени а Българите прогонени.
  • 20 Кирил

    12 15 Отговор

    До коментар #17 от "Контрабандиста":

    Турция е избрана поради големия пазар и 100,те милиона,с които държавата ще субсидира проекта.стандарта на живот в последните години там падна драстично и безработицата е три пъти по голяма.
    Отрасли като фармация електроника изработване на сложни компоненти с висока принадена стойност,информационни технологии,възобновяеми енергоизточници са в пъти по перспективни от забиването в производства с ниско заплащане.

    Коментиран от #23, #39

  • 21 Начо

    16 7 Отговор
    Взеха един милион инженери от Сирия Ирак и Афганистан,толкова ли няма кой да работи в германия,че ние трябва да им изкарваме заплатите
  • 22 Пацо

    16 5 Отговор
    Е са си разплетох чорапите.търсили са като тия японци от Язаки някой да им работи за 700-800 лева.

    Коментиран от #31

  • 23 JPower

    22 15 Отговор

    До коментар #20 от "Кирил":

    По твойта логика, завода трябва да е в Германия.....Но никой в Германия няма да им работи безплатно по цял ден. Търсят роби прости.. туркия е идеална!!!

    Коментиран от #24, #29

  • 24 Бай хой

    26 6 Отговор

    До коментар #23 от "JPower":

    Дженди преди изборите га тиквун се биеше в гърдите друци ги разправяхте. Как тъй си завъетяхте дупарите на 180 градуса. Проститутки гербави.

    Коментиран от #26

  • 25 Рапонджиев Владо

    15 5 Отговор
    ми много ясно кой иска да прави нещо в тоя КЕНЕФ
  • 26 JPower

    9 11 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    И как разбра,че съм гербер???!!! Такива ""инвестиции"" , като тия робовладелци не ни трябват. Българина може да произвежда сам много от нещата, които консумира и ползва!!! Има отрасли в които сме в челните места. Вместо българина да робува на чужденци, да работи за себе си... Ноо, докато Боко тиквата е на власт...това няма да се случи!!!!

    Коментиран от #28, #40

  • 27 За къв сме в ЕС

    15 3 Отговор
    Ако тане така - бойкот на ваген и производните му. Няколко ритуално изгорени голфа на жълтите павета че поне другите инвеститори да се сетят че ни има. А родните евродепутсти да почнат да си вършат работата и да работят за това вносът от държави извън ЕС да бъде скъп и неоснован
  • 28 Бай хой

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "JPower":

    Ами виж си циганския ник. Така може да се кръсти само комплексиран чуждоман.
  • 29 Окир

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "JPower":

    Аве простак кат незнаеш за какво го строят завода поне не се обаждай

    Коментиран от #37

  • 30 Ccссссс

    5 3 Отговор
    Да видим приятно ли е така, както направихме с шведите,
  • 31 тъпотия

    20 2 Отговор

    До коментар #22 от "Пацо":

    Имаш грешка за реалната средна заплата, в България е 400-500 лева.
  • 32 гост

    15 22 Отговор
    Усещате ли как на руските подлоги им причернява само при мисълта че завода може да бъде построен в България ? Те са готови дупе да дадат само и само Туркия да бъде избрана пред България . Ето вижте ги хубаво тия предатели колко "милеят" за България - и майките си са готови да продадат за копейки - изродена пасмина ...

    Коментиран от #35

  • 33 kyky

    13 4 Отговор
    фолксваген/ауди/сеат/шкода са на път да влязат в черния списък където са рено/дачия и хюндай/кия. ако сме народ с чест НЯМА ДА КУПИМ и 1 автомобил от горните нито нов , нито на старо.
    не е невъзможно, корейците напълниха целия свят с колите си, но за 5 месеца престой в Япония не видях нито една кия или хюндай по улиците
  • 34 Доволен

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Холис":

    Аз съм доволен! Но живея в чужбина 😉
  • 35 ХХХ

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    тея депутати дето ги пращаме у европата нрябва на първо място да прокарват закони вносът отвън е.с. да не е рентабилен. това е най вече в полза на българия и румъния . с няколко поправки в закона за митата и всички тези заводи в турция на рено, тойота, фиат ще започнат да оглеждат парцели в е.с.
  • 36 Независим

    4 17 Отговор
    Единствено Бойко Борисов може да доведе Фолксваген в България. И всички добре го знаят. Никой не работи вече за 500 лв.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Край!

    17 1 Отговор
    Отиде им на кино комисина дето щяха да лапат... Както преди години от Сливен, алчният г*з кЛечков изгони инвеститор, който искаше да прави български автомобил.
  • 39 Хахаха, Кире киреее

    11 9 Отговор

    До коментар #20 от "Кирил":

    Стандарта паднал драстично....Абе ти добре ли си? Турция е поне 20-30 години пред бегето.
  • 40 И кои са тези отрасли

    12 5 Отговор

    До коментар #26 от "JPower":

    В които сме в челните места? В производството и износа на компаньонки златни медалистки по математика ли? Аааа, сетих се в производството на глинени духови инструменти тип окарина и бърдуче. Светът е луднал по тях муахахахаха

    Коментиран от #47

  • 41 Абе къде е дежурният галфон

    8 1 Отговор
    На който преди време му обяснявах, че решението е взето хахахахаха четеш ли уе.... мишок :)
  • 42 Алексей Сергеев

    6 7 Отговор
    Българските социалисти /комунисти/, русофилите и руските тролчета НЯМАТ ПРАВО ДА ГОВОРЯТ ЗА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. Защото лидерката на партията им, КОРНЕЛИЯ на БСП е уволнена като зам.министър на икономиката от друг лидер на БСП, Сергей Станишев за КОРУПЦИЯ... ТОВА СА ФАКТИТЕ
  • 43 Опа тролчо

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Явно че американски и европейски инвеститори не мислят така за руската работа, защото иначе нямаше да правят заводи там. Дали ти си по умен от тях....
  • 44 Инспектор Пикачу

    13 7 Отговор
    2008ма отидох с един приятел в Турция с буса трябваше да се смени климатика .... спряхме пред халето 1 малък резак изгочи от някъде казахме му какво искаме и малкия веднага дотътри 1 климатик същия от някъде дорси изпием кафето беше готов .... влязохме в шоурума им чуду бусовете с ненормален тунинг .... кви инвестиций в българистан 270 години сте назад роби на билетчета
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мехмед

    9 11 Отговор
    Ганю пак газ ще пикае, как така ще избират азиатска Турция пред "европейски" булгаристан.
  • 47 JPower

    6 5 Отговор

    До коментар #40 от "И кои са тези отрасли":

    Моля модераторите да не го трият.
    Статията е малко възхвала на соца, но цифрите нямат политически убеждения!!! Не съм комунист!!!Всичко това го затриха умишлено!!! От износители станахме вносители!!
    http://svoboden-narod.eu/737/%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE-%D0%BD%D1%80%D0%B1-%D0%BE%D1%82-44-%D0%B3-%D0%B4%D0%BE-89-%D0%B3-%D0%B2-%D1%86%D0%B8/

    Коментиран от #66, #84

  • 48 опа

    10 0 Отговор
    завода е за шкоди и сеат. ваген не го правят в Чехия за да не плащат по 1000 евро на чехите. търсят някой да им работи за 400, макс 500.
  • 49 Rado

    2 5 Отговор
    Русофили как един път да повярвате на статия на Дойче Веле, или това е избирателно.
  • 50 Бриго Аспарухов

    4 0 Отговор
    Язък, че се немски медии, а още не са разбрали, че може е под шапката на VW, но ще прави Шкода Карок и Сеат Алтеа. Никакъв Пасат няма да се прави в този завод.
  • 51 автомонтьор

    8 2 Отговор
    немците са си направили сметката. в Турция докато дойде време за заплата на 1во число и лирата се обезценила с още 20~30%... заплатите ще им излизат по евтино от колкото в България
  • 52 аспарух бригов

    2 1 Отговор
    шкода карок и сеат АТЕКА да те поправя .. а някой неук писал че цяла турция ще минава на пасати . май, май статията е партенка. на есен ще решават и то с гласуване на мажоритарните акционери. Те и в Сърбия бяха повече от сигурни че завода ще е при тях...
  • 53 България

    8 2 Отговор
    Тука им е най-изгодно, но на разрешителното за завода най отдолу трябва да се разпише Бацето, а баце иска дялове, не иска една кутия бонбони таралежки.Моят дял къде е уа?
  • 54 Мехмед

    5 5 Отговор
    булгаристан първо да се види, що за клоака е, а после да мисли за чужди инвестиции!

    Коментиран от #59

  • 55 onq s konq

    4 1 Отговор
    Германското икономическо издание "Ханделсблат" казва едно,сайта "Финацен" пък - обратното.Общото между тях е че и ДВЕТЕ СА МЕДИИ,а също че и двете разчитат на "подхвърлени новини" от Управата на Фолксваген.Което пък е нормално,както у нас колегите им от "Гаръп" предричаха победа на БСП,а останалите агенции - на ГЕРБ.Ако обаче има нещо верно в твърдението че Турция е готова да "се включи във финансирането" с НЯКОЛКОСТОТИН МИЛИОНА от общите 1,3 мрд евро ОБЩА СТОЙНОСТ НА ИНВЕСТИЦИЯТА ,то...ДА ИМ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ ЗАВОД!- Ние такива "подаръци" посмъртно няма да направим на швабите,защото ще си е живо престъпление срещу Държавната хазна,т.е. срещу редовия данъкоплатец!Да погледне и въпроса с "надеждите" на Фолксваген,че Държ. Предприятия в Турция ще си купят от тях Служебни автомобили...КОЛКО СА ДЪРЖ. ПРЕДПРИЯТИЯ в Турция като бройка и КОЛКО АВТОМОБИЛА ЩЕ КУПЯТ/трябва да бракуват сегашните си преди това/,при положение че Заводът ще произвежда по 1000 НА ДЕН?Несериозно като довод е!

    Коментиран от #56

  • 56 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "onq s konq":

    Абе я се скрий при коня си бе !
  • 57 Госあ

    3 3 Отговор
    Това в България никъде го нема ! Смешници. Същото е и с Белене, ако може една стотинка да не инвестира държавата. Само за лични комисионни. Е не, няма да стане така. Уроди неземни. Ама 70% от българина е доволен. Просто трябва онези 30% да се изнесат,ако искат и те да са доволни.
  • 58 Грую

    4 0 Отговор
    Ама разбира се, там има манафи!
  • 59 Колю

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "Мехмед":

    Мехмеде , що така маме чак толкова мразиш България ... а пишеш на Български. Щом не ти отърва тук вдигай чукалата и толкова.. ама стига си спамил нета с тая омраза. Ще се задавиш

    Коментиран от #63

  • 60 автомонтьор

    7 3 Отговор
    Ако лудия тръмпи си навие на пръста ще фалира Турция за една седмица. Едва ли шкода искат да си сглобяват колите в подобие на венецуела. Турция е много по зависима от настроението на русия перчем отколкото му се иска на Ердоган
  • 61 асдф

    3 0 Отговор
    Кухавели, кухавели няма кой да ви оправи живота има само кой да ви натакова. Не лалайте, а действайте. Валидно е за цял свят!
  • 62 Теодор

    3 3 Отговор
    Турция ще финансира изграждането за доброто на държавата си, а ние финансираме именията и яхтите по света на нашите властимащи
  • 63 Мехмед

    2 5 Отговор

    До коментар #59 от "Колю":

    Казал съм самата истина. Къде виждаш омраза? Ние турците не сме ганювци, бъркаш със своите.
  • 64 FtF

    6 3 Отговор
    Е какво да търсят тук? Нито инфраструктура , народа мързелив и некомпетентен , корупцията е повсеместна . Който пътува из страната редовното и се е заслушвал в "смислените" разговори на 18-22 годишните ще ме разбере, другите може да си ме плюете.

    Коментиран от #72

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 682

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "JPower":

    И какво си изнасял,и за кого?
  • 67 Да д ухат супата

    1 1 Отговор
    Ние пък на концерни създадени в Третия райх пари не даваме, ако дадат ще си вземем.... ББ
  • 68 фффффф

    8 1 Отговор
    откак сигани като "турчина мехмед" научиха как се пуска кумпитуръ по коментарите се лее злоба срещу България и Българите.. същите ние които ги отглеждахме с десетилетия .
    мехмеде, наближава времето когато ще изпитате гнева на Българите, така както се случи с НЕДОСЕГАЕМИЯ цар киро
  • 69 ТакаТака

    5 0 Отговор
    На последната среща на бате с индустриалци му се привидяха – "Завод до завода". Но да не униваме решението не е окончателно
  • 70 Поручик Балканец

    11 2 Отговор
    Аз турски фолксваген няма да карам. Минавам на японски и корейски.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Libre comme air

    0 1 Отговор
    Радев. И. . Се. Карат. Кой. Докарал. Концерта. В. България. А. Спечели. Ердоган
    .
  • 74 Хасан

    0 2 Отговор
    Инвестиция се прави в зависимост от пазара ...Турция е пазар от 80 милиона , Иран е 70 , ,Ирак и Сирия по 20 милиона..Измир е на брега на Егейско море ..качваш на ферибота и пращашна всякъде
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Българин във Воронеж

    2 0 Отговор
    Те от Фиат и Мерцедес, още лижат рани, от производството на колите им в туркия. Сега се произвеждат в Русия.
  • 77 123

    1 0 Отговор
    като са извън ЕС турците, как ще стане с мита, такси, акциз?
    Мирише ми на мафиотски изпълнения. Те и други заводи (хонда, форд) имат в Турция, пак изнасят за Европа продукцията. Как става??? Интересно... Явно Европа е клекнала пред Турците и не им цъка акциз, данък, мито, за тази продукция. За да не просперират балканите, където ако Европа си върши работата и цъка такси от Турция, щяха да са всичките тея заводи... Колко европейско мислене, пратете заводите при забратките, а балканите да тинят в мизерия
  • 78 ЕВРОСУДЖУК

    0 2 Отговор
    Уууу Бойка пак духа супата
  • 79 Смешника борисофф

    0 1 Отговор
    заводи никнат като гъби, ама не в България
  • 80 Тиква пробита

    0 1 Отговор
    Е кой мазохист е луд да дойде при СИКаджията Буда Бухалков и неговата шайка разбойници да го рекетират всеки ден и да му опраскат бизнеса накрая

    Коментиран от #83

  • 81 Нещастни комун... Утрепки

    1 1 Отговор
    Крадете 80 години но друг е виновен!? Крадеца вика дръжте крадеца ! Некадърници останали в България се давят от злоба. Вижте си " символа" на Бузлуджа ( отдалеч се вижда и от Германия де). Кой ще рискува да инвестира в страна с такъв скапан (символ).
  • 82 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Тука ще е празник на антибългарите! Фолксваген са зле ама много зле ако изберат Турция, ха-ха.
  • 83 Нещастни комун..утрепка

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Тиква пробита":

    Ако бяха бухалки, нямаше да се дървиш пред компютъра защото зъбите ти щяха да са извадени през задника ! Но вие сте си тъпи и не можете да различите причина от следствие ! Свикнали сте да режете глави а не да ползвате вашите за да мислите ! Ако Борисов и хората му бяха такива каквито ги описвате вие щяхте да се насирате от страх ако само си помислите нещо такова !
  • 84 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "JPower":

    Успехи , успехи но 88г. БВП на глава беше 10 млрд долара (и също 10 млрд дълг имаше) , а за 2018 - БВП е 65 млрд долара и износ 30 млрд долара... Нещо не се връзва? И как става тая работа с 10 млрд долара БВП 25 в света не ми се мисли , като в богатия свят заплатите бяха по 1500 долара (директно отражение на какво и колко произвеждаш) , докато на 13-я конгрес БКП гордо рапортува 210 средна работна заплата ... Не ми се смята по трънския курс но дори и по официалния се вижда сме почти 10 пъти по-бедни, а днес зле и все по-зле, но все пак сме само 4-5 пъти по бедни номинално ( от богатия свят, какво иначе след 45 години успехи) а по покупателна способност няма и 2 пъти по бедни само отново от богатия свят... Ако сме били 25-ти амчи то да бяхме кандидатсвали за Г20 бе дрогари !? Ама малко май слъгвате с тия соц. статистики, където от един декар изкарвахте по 500 кг зърно , да ви се смее америанксия фермер който докарваше едва 200 ... ха-ха ... Дригари, че то само в соц блока мога да изборя 10 държави които са били преди нас (комай винаги си бяхме най-бедни дори в соц блока може би само Албания и Румъния зад нас) начи от мръсните капиталисти само още 10-тина мръсни капиталистически държавички само преди нас , направо се готвим да излитаме ...