Last news in Fakti

27 Юни, 2019 11:50 1 760 2

Васил Велев: Наглост и безочие в енергетиката

  • ток-
  • нек-
  • васил велев

Става дума за търг, при който е оферирана енергия без гарантиран почасов профил

Васил Велев: Наглост и безочие в енергетиката - 1

Ние не знаем в чия полза се управлява НЕК. Но очевидно не се управлява в полза на икономиката, в полза на нашите членове, които дават работа на 82% от наетите и тяхната продукция формира 86% от брутната добавена стойност на страната. Хората, за които работи изпълнителният директор на НЕК не са тези и те са успели да се преборят за неговия пост”. Това коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев.

Той допълни, че няма промяна в позицията на четирите работодателски организации, с която те излязоха преди месец. С нея те се противопоставиха на неадекватното управление на НЕК.

Пред „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ Васил Велев припомни и на какво се дължи тяхната позиция. Става дума за търг, при който е оферирана енергия без гарантиран почасов профил. Купува се такава за три месеца напред, а на предния ден получава информация за кой час каква такава ще има. „Няма друг такъв търг. Когато има такива с отклонения – това се определя със съгласието на продавач и купувач. Докато в случая това отклонение се определя от продавача. Ние настояваме да се направи проверка на тези оферти”, категоричен е Велев.

Той допълни, че подобни случаи водят до изкривяване на икономиката. В момента е обявен нов търг, който според Велев отново облагодетелства определен участник в него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян

    6 1 Отговор
    Тя там е голямата мафия в енергията и петрола=защото щеш не щеш ако щеш купуваш
  • 2 Бизнеса го подлудихте

    6 0 Отговор
    Представете си какъв ужас е да се опитвате да развивате дейност в Б-я: то е подаване на едни и същи данни към НАП, НОИ, Агенция по вписванията, някои и към ДАНС, работи се само с интернет експолрър, джави, сертификати, авансови данъци, добре че не ни занимават още с дискети. Сега пък търгове за ел.енергия. Животновъдите на времето им даваха всичко, фураж, животни и т.н. на готово и те само трябваше да гледат, сега се занимават даже и фураж да си гледат. Върнахме се с десетилетия на зад в развитието си. Кога да работят хората бе, ей тъпи държавни хрантутници. На търгове ли да участват, часа ли да засичат какъв ток идва, или да работят? Нали вашите заплати идват от данъците на работещите, бе кърлежи такива! Само бой и разстрел за тая мързелива държавна сган.