Last news in Fakti

6 Юли, 2019 06:00 3 762 5

Vivacom спечели дело в английски съд

  • vivacom-
  • виваком-
  • дело-
  • англия

Отхвърлени са искове на офширки

Английският върховен съд отхвърли опита на офшорни компании да оспорят собствеността на Vivacom.

Жалбата от LIC Telecommunications SARL, Люксембург и Empreno Ventures Limited, British Virgin Islands целеше да оспори сделката, с която Vivacom бе продадена на сегашните собственици чрез търг, след като предишните собственици нарушиха условията на заема си. Това обявиха от телекомa.

След множество загубени съдебни дела в Люксембург и България ищците се обърнаха към английския съд твърдейки, че продажбата е незаконна, подценена и следва да се преразгледа.

След шест дни изслушвания английският съдия Моулдър отхвърли изцяло и последните подадени искове.

Спас Русев, най-големият акционер във Vivacom, приветства решението на съда и го коментира по следния начин: „Компанията бе придобита след изцяло легитимна и конкурентна процедура по продажба. Ищците многократно и чрез различни способи се опитваха да оспорят процеса по придобиване на собствеността, но безуспешно. Целта им беше да накърнят публично имиджа на компанията чрез медиите и множество съдебни дела, чрез които да придобият контрол над компанията, но всеки път те се проваляха.”


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    10 4 Отговор
    Спечели но не от Vivacom, а от крадливия мръсник Спас Русев. Спорът е бил кой да бъде собственик на компанията и боклука е спечелил. Защо мръсника не излезе да каже каква заплата получава охраната на Виваком? Отговорът е чисто 430 лв без ваучери и други екстри.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 ЖАБАР

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Ей брато да се беше хванал ,като нормална охрана в България да пазиш някой именит бандит ся нямаше да ревеш за кинти хахахаха
  • 3 Смахнат

    1 3 Отговор
    Виваком е собственост на руската ВТБ Банк.
  • 4 Ренегат

    4 1 Отговор
    Дано скоро някой да очисти боклука Спас Русев!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.