Last news in Fakti

15 Юли, 2019 08:12 4 906 0

От 1 ноември обществените поръчки ще се възлагат само електронно

  • централизирана платформа за електронни поръчки-
  • електронни поръчки

Специално внимание в наръчника е отделено на цялостния процес на електронизация на обществените поръчки

От 1 ноември обществените поръчки ще се възлагат само електронно - 1

Ново издание на "Резон Медия Груп" – Наръчник „Електронно възлагане на обществени поръчки“ разяснява както на възложителите, така и на изпълнителите промените в нормативната уредба и работата с новата уеб базирана платформа за обществени поръчки, достъпна на адрес.

Специално внимание в наръчника е отделено на цялостния процес на електронизация на обществените поръчки и отделните модули за работа на системата ЦИАС ЕОП, както и на механизма на криптиране и декриптиране на офертите с включени практически казуси.

Първоначалната регистрация на организация в сайта се извършва от лице, притежаващо професионален квалифициран електронен подпис (КЕП) на организацията.

Електронната платформа ще обедини всички „профили на купувача“ на отделните възложители – общини, агенции и други ведомства на едно място.

Всички възложители и потенциални кандидати могат да разучават платформата до 1 ноември, когато обществените поръчки се „дематериализират“ и ще се възлагат единствено чрез нея.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА