Last news in Fakti

15 Юли, 2019 06:01 2 218 14

Задава се поскъпване на диамантите

  • argyle-
  • диаманти-
  • мина

Причината е ....

Задава се поскъпване на диамантите - 1

Задава се поскъпване на диамантите, предупреждават експерти.

Причината е, че най-голямата в света диамантна мина Argyle ще бъде затворена до края на 2020 г.

„Блумбърг“ посочва, че причината е прозаична – изчерпване на залежите. Мината Argyle е известна като източник на около 90% от най-ценните и скъпи диаманти в света - розовите и лилавите.

Групата Rio Tinto, която я експлоатира, прекратява добива след почти четири десетилетия работа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съветникот

    6 2 Отговор
    За бога братя, купувайте!
  • 2 среднощен

    5 1 Отговор
    Ти да видиш..!?
  • 3 Пенсионер 200

    5 1 Отговор
    Да ти имам проблемите
  • 4 443

    7 1 Отговор
    Диамантите са страшна измама.
    https://m.huffpost.com/us/entry/us_3708562
  • 5 Сиромаха

    8 0 Отговор
    Какъв Шок!!!!!!!! Не знам как ше го преживея
    😢 😢 😢 😢 😢
  • 6 Любопитен

    9 0 Отговор
    А кашкавала ще го дигат ли, за един приятел питам
  • 7 изкуственяци

    5 0 Отговор
    еврейска спекула с разни напомпани тъпи новини! напротив, ще поевтиняват защото масово вече ги правят изкуствено, но трудно се разбира кой е истински (природен) и кой е правен в камери изкуствено... засега само по цената може да се определи и по съвестта(която нямат) на продавача като си каже, че са изкуствени. но разбира се това е в случай, че си кореспондирате директно с фирма, която ги изработва изкуственяците... инак при търгашите си е абсурд да си признаят, а може и да не знаят, че е изкуствен... обогатяват се графити и ествествени много мънички остатъчни диамантчета в специални камери и с високо награвяне за няколко седмици създават камък бая карата :) единствено по ниската си цена може да се познае и по неествествени обагряния, които в природата ги няма, а тия шматароци им ги добавят, та и добре че ги добавят та да разбираме, че са менте... 21век е векът на ментетата!!!

    Коментиран от #14

  • 8 изкуственяци

    1 2 Отговор
    вече никой нормален богаташ не инвества в диаманди! имат разбира се, но само си мислят, че са им ествествени, но имат ествествени, обаче и много изкуственяци са им пробутали... цената им през годините все падаше понеже ги раздробяват на мънички, а и се навъдиха изкуственяците :) същото става със златото... мешат го с други примеси и създават по химичен път изкуствено злато, което не можеш го различи... така че никой нормален не си бута парите в тия двете осакатени иманета... от няколко десетилетия ги избягват тия загубени инвестиции! може да си играете само в платформите кат' "купувате" и "продавате" "скъпоценности" :) в действителност надувате еврейският балон! в тия среди са абсолютно и само евреи! те са известни... знаете с какво :)

    Коментиран от #13

  • 9 изкуственяци

    4 0 Отговор
    мислейки, че ще си инвествате паричките и че за в бъдеще ще им нараства цената закупувайки еврейските им боклучета, то ще спомагате само за тяхното обогатяване на тая еврейска измет, която именно ви пробутва измет! умният човек си инвестира парите в образование, което да му даде после добър старт, но е при равни условия в западното общество, а не тук у нас в прогнило престъпно управляващо общество, което управлява добитък! тук е лоша инвестиция това! умният човек с пари инвестира в други редки скъпоценни камъни и метали! макар че преправят вече всякакви неща! умният закупува земи по света! не навсякъде им е разрешено, но там където може, те купуват земя! умният дава парите си на децата си и ония вървят напред и нагоре! умният инвестира в хай тек! умният именно прави ментетата! :) а вие инвествате погрешно!
  • 10 цъ цъ

    1 1 Отговор
    Бреййй Благо Жизъсъ тръгна да търси диамант, щот Русата Патка поска по-голям и вдигнаха цените !!!
  • 11 Оня с рикията

    1 0 Отговор
    Е па язе имам две-три кила диаманти, ама май са изкуственяци оти с них обработвам твърди метални повърхности на струго. Дали ако ги шитнем че изкарам некой лев?
  • 12 боцмана

    1 0 Отговор
    Защото сега са много ефтини!
  • 13 Иван Георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "изкуственяци":

    Умнико,след като е така се нанижи на еврейската рулетка наречена "борса" или отивай при биткойн мошениците,те ще ти изтряскат мекото дупе и мекия мозък.
  • 14 ЛЕЛЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "изкуственяци":

    Човеко! Ти си изтървал влака тотално. Това дето си го написал по CARTOON NETWORK ли го гледа?