16 Юли, 2019 08:32 3 028 13

Vivacom подаде жалба в КЗК срещу Apple

  • vivacom-
  • apple-
  • жалба-
  • кзк

Операторът официално не предлага у нас моделите на американския гигант

Vivacom подаде жалба в КЗК срещу Apple - 1

От Vivacom са пуснали жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу Apple, става ясно от сайта на регулатора. За момента не се съобщават подробности за какво е спорът между двете компании.

От сайта на Комисията за защита на конкуренцията става ясно, че жалбата е подадена днес, като предмет на иска е злоупотребата с по-силна позиция при договаряне. Според запознати става въпрос за продажбите на телефоните iPhone от Vivacom. Операторът официално не предлага у нас моделите на американския гигант, но е започнал преговори за това, като от Apple били поставили условия, които Vivacom смята за недопустими.

Регулаторът вече е започнал производство по нея и ще разследва Apple. Ако се установи нарушение от страна на американската компания, глобата е до 10% от приходите, които при компанията на Стив Джобс за 2018 година са над 100 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    18 9 Отговор
    Лелеее... Най-тъпия от алчните ни оператори ще се опита да изкара пари за държавата за да може тя да си купи и въоръжение за самолетите...
  • 2 Миризлив пор

    19 2 Отговор
    Кога се ползваш прекалено много време с държавна подкрепа започваш и да си вярваш е си голяма работа. От друга страна пък "ябълките" имат фирмена политика за цените, реално няма значение от къде по света си купуваш телефона крайната цена е с разлика от 10-20%. Явно не са се договорили за отстъпката.
  • 3 246

    32 2 Отговор
    И без едните, и без другите, светът ще е по-добър.
  • 4 321

    12 1 Отговор
    Бързо КЗК да се произнася и да налага максималната глоба. С тези 10 млрд. долара ще купим няколко ескадрили Ф16 и ще си летим на воля.

    Коментиран от #9

  • 5 Пламен

    28 0 Отговор
    И аз смятам условията на българските оператори за недопустими,но не мога да ги осъдя.За справка-погледнете офертите на произволно избран оператор в Италия!?Полсле ми пишете дали греша ?
  • 6 Дюйжипь

    4 2 Отговор
    Да се надяват виваком че ще вземат нещо😂😂
  • 7 СссереМ

    5 8 Отговор
    Ами редно е, все пак няма представителство на най добрите телефони у нас.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Бай хой

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    Как няма да са добри щом се произвеждат в Народна република Китай. За теб май само комунистите произвеждат най-доброто.

    Коментиран от #10

  • 9 Гостилничаря

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "321":

    К'ви F-16, брат направо F-35.....!
  • 10 Гостилничаря

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    А кое не се произвежда от комунистите!?
  • 11 Гост

    7 3 Отговор
    Приходите на ябълките за 2018 са малко над 216 млрд. долара. Има малка разлика от 10 до 26 млрд. долара в исканата евентуално глоба. Ама едва ли ще се стигне и до 1 долар глоба - тея са много силни и чичо Дони много ще ни бие.

    Коментиран от #12

  • 12 Краси

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Ако нашите решат да ги глобят, току виж са ни наложили мораториум върху сделката за ф 16... или 18... няма значение. Тогава ще трябва да купуваме или Грипен, дето са по евтини, или Сухой от 27 нагоре...
  • 13 yorval

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    Ех, младежо млад.Фактът, че малко над милиард и нещо потребители ползват скъпарските и супер-надценени Ай-фони с бая надути цени от порядъка на 2К и нагоре в лева, не ги прави АВТОМАТИЧНО най-добрите в света - всичко е въпрос на качество и възможности/опции на даден модел...И както напоследък виждаме в редица отношения, някои китайски модели и марки ги бият по различни видове показатели и реално показани в тестовете бенчмарк-резултати... Твоето твърдение е съвсем същото, като напр. някой Пернишки бабаит да твърди пред света на всеослушание, че фАУ-Вето са най-добрите коли в света - само, защото той лично кара модел на този германски автопроизводител. Така напр. нов китайски бранд още през пролетта на 2016 г. /!/ пусна първия си модел с 2К-резолюция на удачната достъпна цена от 4х по-ниска от тази на Епъл с абсолютон същите характеристики, но това не означава, че по дифолт става най-добрият в света и аз требе да го хвалим наляво-надясно, нали . . . Сега, 3 години по-късно абсолютно същият модел е "само" 2х по-евтин оттогава от тези на Епъл, което, според мен, си е своеобразна сензация, защото няма друг ТАКЪВ случай - "стар" модел смартфон да е станал по-скъп с течение на времето, нали; освен ако не е ретро-автомобил или някое произведение на изкуството или пък облепен с някой друг гиздав ценен камък за да го направят дамско украшение... Та, с оглед на това, не е редно да се изхвърляш излишно прекалено много, щото за всеки влак си има клиенти и пътници, ка