23 Юли, 2019 19:03 2 177

А1 вече приема видео обаждания от клиенти с технически въпроси

  • a1-
  • нова услуга-
  • видео обаждания-
  • клиенти с технически въпроси

А1 е първият телеком, който въвежда тази услуга

А1 вече приема видео обаждания от клиенти с технически въпроси - 1

А1 вече приема видео обаждания от клиенти с технически въпроси за фиксирани услугиА1 Видео помощник може да се ползва при затруднения, свързани с фиксираните интернет и телевизия от А1, а също и за услугата Net Box

А1 е първият телеком у нас, който приема видео обаждане от своите клиенти за отстраняване на технически затруднения с фиксирани услуги. А1 Видео помощник може да се ползва за въпроси, свързани с интернет и телевизия, както и за услугата за домашен интернет във всяка точка на България Net Box.

За да се възползват от услугата, клиентите трябва да имат връзка с интернет и да включат камерата на своя смартфон или таблет, за да покажат това, което ги затруднява на експерта на А1. Единственото условие е да бъде разрешен достъпът до микрофона и камерата на съответното устройство, като не се изисква инсталиране на приложение или регистрация.

Видео услугата идва на помощ в случай на техническо затруднение, изискващо диагностика и настройка на устройствата, които се ползват като телевизор, рутер и др. Услугата не нарушава личното пространство на хората – експертите на А1 виждат само обектите, към които потребителят насочва своята камера. По този начин затрудненията се отстраняват много по-бързо и лесно за клиентите.

А1 Видео помощник е безплатен за всички потребители, които използват мобилни услуги с абонаментен план от А1. За клиентите на предплатена услуга и тези на другите оператори, използването на А1 Видео помощник черпи от включените мегабайти като цената е според условията на тарифния план.

А1 Видео помощник е част от стратегията на А1 да осигури още по-качествено обслужване. Компанията вече консултира чрез видео обаждане своите клиенти и при закупуване на продукти от онлайн магазина на А1. Това става възможно с услугата видео магазин, която е достъпна за смартфон, таблет и настолен компютър чрез специална икона за всяко устройство от онлайн портфолиото на А1.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.



Свързани новини