Last news in Fakti

26 Юли, 2019 08:49 1 996 9

Boeing мисли да спре злополучния „737 Max”

  • boeing-
  • боинг-
  • 737 макс-
  • 737 max

Черни облаци се трупат над американския самолетен гигант

Boeing мисли да спре злополучния „737 Max” - 1

Американският самолетен производител Boeing предупреди, че обмисля да прекрати производството на злополучния модел „737 Max“, предава Би Би Си.

Британската медия се позовава на изказването на главният изпълнителен директор на компанията Денис Мюленбург. Той проведе конферентен разговор с инвеститорите в американската авиационна компания.

Всички самолети от този модел бяха приземени през март тази година след две катастрофи – една на „Етиопските авиолинии“, при която загинаха 157 души, а 5 месеца по-рано в полет на индонезийската „Лайън еър” загинаха 189 души.

Boeing вече обяви загуба от $3,4 млрд. за първото тримесечие на 2019 г.

„Нашите усилия безопасно да завърнем „737 Max“ във въздуха продължават, както и оценките върху производството”, призна пред Би Би Си главният изпълнителен директор на Boeing Денис Мюленбург.

Той все пак призна, че ако плановете за завръщането на самолета се променят, компанията ще обмисли опции като намаляване на броя на самолетите или временно спиране на производството им.

Разследванията на двете катастрофи продължават, а Boeing работи върху корекции на софтуера за контрол на полетите, както и други проблеми, установени от регулаторите, включително и от Федералната авиационна администрация на САЩ.

Денис Мюленбург припомни, че модифицираният софтуер досега е бил тестван в 225 сесии на тренажор. Продължават и инспекциите на всички системи и компоненти на модела „737 Max”.

"Искам лично да благодаря на всички, които продължават да бъдат наши партньори; от нашите клиенти на авиокомпаниите и техните пилоти, стюардеси и други, които са били засегнати, до представители на всички нива на управление, които споделят нашия ангажимент за безопасност в гражданската авиация и на всички в авиационната общност, засегнати от тези събития“, каза Денис Мюленбург.

"Ние сме благодарни за вашата подкрепа и ще продължим да се стремим да спечелим и отново да си върнем доверието ви", заключи главният изпълнителен директор на Boeing.

Американската компания има клиенти в 150 страни и още чака одобрение от регулаторните органи.

Би Би Си припомня, че през далечната 1997 г. Boing спря производството на модела 747 за 20 дни заради проблем с доставките на части.

Все пак Денис Мюленбург е оптимист, че моделът 737 Max ще полети отново през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    19 8 Отговор
    Всичката им работа е лицемерна. А ние ше им дадем 3 млрд за боклуци най скъпите боклуци в бг историята.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Монгола

    4 1 Отговор
    Урааааааааааааааа хахаха СЛАВА РОССИЍ и Путин акбар уе сороси!!
  • 3 Анти милиционер

    9 1 Отговор
    Летящ скраб правен от индийци и наркомани.
  • 4 туй беше

    7 2 Отговор
    А Ф-16 70-ти Блок по добре да не трябва да го правят !!!!
  • 5 ИСТИНА НЕУДОБНА

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    С правителство като това сме в неоколониална зависимост !
  • 6 СССРкаскет

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Яд те че не ги даваме за руски боклуци ли?
  • 7 Нашенец

    3 11 Отговор
    Вие ли ще давате акъл на BOEING ,бе помиари ? Само чакате нещо да се случи(това е техника). ,и веднага надувате тролската сирена , колкото имате сила ! И веднага - F-16 та ,та F16 ! Сделката е ратифицирана , можете само да квичите !

    Коментиран от #9

  • 8 Хаха

    3 1 Отговор
    Пак наемете индийски програмисти за 8 $ на час, скапани капиталисти....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.