Last news in Fakti

3 Август, 2019 11:29 1 886 8

Близо 30% от европейците без отпуск

  • отпуска-
  • пари-
  • данни-
  • европа

Данните за България са близки до средните за Европа

Близо 30% от европейците без отпуск - 1
Снимка: Shutterstock

Средно 28% от гражданите на Европа няма да могат да си позволят нито една седмица почивка през това лято, сочат данните на Eurostat. Въпреки високият процент, ситуацията се е подобрила, ако се направи сравнение с преди пет години. През 2013-а 39.5% от гражданите на Европа над 18-годишна възраст не са имали финансовата възможност за отпуск нито за една седмица.

Лидер в тазгодишната класация е Румъния. В северната ни съседка 58.9% от пълнолетните граждани няма да почиват нито една седмица през тази година. Второто място е за Хърватия – 51.3%, а трета позиция с по 51% си разделят Гърция и Кипър.

В другия край на класацията е Швеция. В северната държава едва 9.7% не могат да си позволят седмица отпуска.

Близо 30% от европейците без отпуск


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЖАС

    21 3 Отговор
    А пък в България си ползваме отпуска, та да работим на друго място, дано свържем двата края. Разбира се не се отнася за кокорбашиите, а за обикновените хора.
  • 2 Пламен

    9 2 Отговор
    Тя Северна да се присъедини към Румъния, тъй и тъй не почиваме. Поне за бъдещото поколение да помислим...
  • 3 ванката

    11 0 Отговор
    ами че то тия 30% само от източния блок на гейсъюза са дошли ... като се има на предвид че от тях 70% не почиват а цяла европа почива и ето ти 30-те процента също като заплатите у нас средната била 900лв?!?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русенец

    9 2 Отговор
    30% от европейците са без отпуск, но руснаците били зле.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 8 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    А ти правиш ли разлика между 30% европейски прецакани Отпускари и 130% руски?Сигурно ще кажеш "Ама как така - кво правят тогава тия руснаци на Черноморието ни"?Ами ЕЙ-ТАКА - те ползват почивка ОТ МИНАЛИ ГОДИНИ!

    Коментиран от #8

  • 7 Информиран

    7 0 Отговор
    Буда казва "Страданието се ражда от желанието!". Който иска нови и престижни вещи трябва да духа супата. Такъв е законът.
  • 8 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Те и миналите години бяха на черноморието. Нещо не ти излизат сметките. Да не говорим, че едва ли си запознат с графиците за отпуск в руските фирми, а просто изказваш нелепо предположение.