Last news in Fakti

12 Август, 2019 12:34 3 221 15

ТЕЦ-ът на Доган натрупал дългове за 2 млн. лв. за газ

  • тец-варна-
  • варна-
  • ахмед доган

Централата е сключила споразумение за разсрочено плащане

ТЕЦ-ът на Доган натрупал дългове за 2 млн. лв. за газ - 1

ТЕЦ „Варна“ има задължения от 2 милиона лева, но е поела ангажимент да ги изплати до края на септември – един милион през този месец и един милион – следващия. Това разкри пред БНР изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов.

Засега „Булгаргаз“ няма подобни проблеми с други свои клиенти. Дори и да има забавяния в плащанията им, те са за не повече от 1-2 месеца. С топлофикациите в Бургас, Враца и Плевен има постигнати споразумения в началото на годината за разсрочване на дълговете им, като те са дали и съответното финансово обезпечение, което гарантира плащанията им.

Тази година за пръв път „Булгаргаз“ успя да подпише договори и да купи газ, различен от доставяния по дългосрочния договор с „Газпром експорт“.

За второто тримесечие са доставени 300 милиона кубични метра по цени, които са много по-изгодни от доставната цена по основния договор с руската фирма. Дали ще има нови търгове и сделки до края на годината ще зависи от финансовото състояние на компанията. Освен това според дългосрочния договор с „Газпром експорт“ „Булгаргаз“ има задължението да купува определени количества газ от Русия през лятото. Николай Павлов заяви, че се водят интензивни преговори за предоговаряне на условията по дългосрочния договор за доставка на газ – не само като цена, но и за по-голяма гъвкавост на доставките, които да бъдат в интерес на българския пазар.

Целта е до края на годината да се постигне споразумение, с което цената на газа за българския пазар да стане значително по-ниска, каза изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.

Засега „Булгаргаз“ няма подобни проблеми с други свои клиенти. Дори и да има забавяния в плащанията им, те са за не повече от 1-2 месеца. С топлофикациите в Бургас, Враца и Плевен има постигнати споразумения в началото на годината за разсрочване на дълговете им, като те са дали и съответното финансово обезпечение, което гарантира плащанията им.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Няма такава държава

    36 4 Отговор
    Докога ще търпим мафията на ГРОБ и ДПС?! :(

    Коментиран от #3, #12

  • 3 El chochone

    15 12 Отговор

    До коментар #2 от "Няма такава държава":

    По правилно е да се каже,мафията бсп и дпс,та нали те се целуваха на лъвов.!!!

    Коментиран от #5

  • 4 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ахмед циган":

    черпя,почвай ги
  • 5 El chochone

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "El chochone":

    По правилно е да се каже,мафията бсп и дпс,и ГЕРБ!!! :)
  • 6 МногоПоИЗгодни

    8 3 Отговор
    Когато започваш да купуваш нещо на много по-изгодна цена - няма как да натрупаш дългове, а точно обратното. Така че тези врели некипели - ние сега купуваме от северна Америка газ и я транспортират със самолет и тя е по-изгодна ... си ги запазете за вас.

    Коментиран от #11

  • 7 Centurion

    16 1 Отговор
    Теца е на Държавата,а този нагъл измамник ,го взема за да точи средства по 30 милиона грубо на година за студеният резерв.Марица 2 е баталясала,а и вземаха резерва да го дадът на Доган.Енергетиката е ядрена бомба,а времето и изтича.
  • 8 куку

    9 2 Отговор
    Голям смях... Че нали е студен резерф и не работи бря! Тоя гъс - гас де ко го прайти бря? И ТЕЦ Варна нали е на въглища бря. Ей... умни ора бреййй. Мого сме тъпи българите, нищо не моим да разберем от икономика. Глейте Дуган кви работи мисли само еййй. Цанков камък, ТЕЦ Варна... Умна глава ей! И политик, и бизнесмен, и барбекю си спретна човечеца, ама от завист взеха, че му го гътнаха. Ей злобен народ са това българите еййй. И му завиждат едни, ама ней си...
  • 9 Стършел

    8 0 Отговор
    Дали му 42 милиона, може би и повече, а си искат два.......????!!!!
  • 10 анонимен

    7 0 Отговор
    Аферим ага- ефенди Доган! Машала, баклава с боза!
  • 11 1914

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "МногоПоИЗгодни":

    А от братята руснаци с договор подписан от оня боклук Р.Овч. искаш не искаш купуваш! Мама ви комунистическа долна!!!!
  • 12 Червен гъзе

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Няма такава държава":

    А това вие които няма да търпите кои сте по-точно, комунягите на Нинова или комунягите на Ристо Комунисти?
  • 13 инчхай

    4 0 Отговор
    национализира се и няма проблем
  • 14 Един

    4 0 Отговор
    Познайте кои ще изплащаме газа!

    Коментиран от #15

  • 15 С400

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Един":

    Е НАЛИ СМЕ 2000000 РАБОТЕЩИ .ПО -1 ЛЕВ .ДА ПОМОГНЕМ НА ДОГАН .ЧОВЕКА НЯМА ДА МИЗЕРСТВА Я.