12 Август, 2019 17:55 1 782 1

Сърбия готова с първия участък от „Турски поток”

  • турски поток-
  • сърбия-
  • строителство-
  • етап

Там синьото гориво ще потече най-късно през април 2020 г.

Сърбия готова с първия участък от „Турски поток” - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сръбският участък от „Турски поток” е с дължина 403 км. Той се простира от българската граница до град Чуприя. Първият етап от реализирането на проекта вече е факт и започва подготовката по изграждането на втория сегмент – от Чуприя до р. Дунав. При него е планирано да бъдат използвани над 50 000 тона тръби. Общо за целия сръбски участък са необходими 180 000 тона тръби, като половината вече са пристигнали. Те се доставят по вода и се доставят на сръбските пристанища, разположени по р. Дунав в Нови Сад и Смедерево.

Сръбското трасе на газопровода е разделено на 4 части, като плановете са всичките да бъдат реализирани до края на текущата година.

Сръбската енергийна агенция одобри изграждането на сръбския участък от „Турски поток” на 5 март 2019 г. Съседите решиха да започнат строителни дейности без да изчакат приключването на работата по българския участък. Плановете са сръбският участък на „Турски поток” да започне доставките на синьото гориво до края на април 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    1 0 Отговор
    Странно как ще се случи това, след като ние не им пуснем тръба! Или вярват в телепортацията? Или с цистерни до границата и от там по тръба?