Last news in Fakti

26 Август, 2019 18:24 1 650 3

Спад в производството на самолети

  • брекзит-
  • самолет-
  • производство-
  • индустрия-
  • авиация
Спад в производството на самолети - 1
Снимка: Shutterstock

С 24% е спаднало производството на самолети след двете катастрофи на Boeing 737 Max. ADS – организацията, представляваща британския авиокосмически отрасъл, съобщава, че през юли са били доставени 88 самолета, което е с 24% по-малко спрямо същия месец на миналата година.

От началото на текущата година са доставени 716 самолета, или с 11% по-малко спрямо първото полугодие на 2018 г. ADS понижи прогнозата си за доставката на самолети в световен мащаб за тази година от 1789 на 1489 броя. „Перспективата за Брекзит без сделка подобрява ситуацията за британските компании в авиационни отрасъл. Подготовката на компаниите за изход от Европейския съюз до момента струват близо 600 млн. паунда. Сумата беше планирана при излизане на Великобритания на 29 март. С новата дата – 31 октомври, цифрата ще се увеличи” прогнозира Пол Евърит, генерален директор на ADS.

Аерокосмическият сектор е против излизането на Великобритания от ЕС без споразумение. Airbus предупреди, че ще разгледа въпроса за закриване на завода си на Острова в случай, че Брекзит се състои без сделка. „Отсъствието на сделка с Европа остава най-лошият вариант за производството, като най-уязвими са малките предприятия”, допълва Евърит.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние в България

    5 1 Отговор
    Купуваме всякакви самолети пращайте оферти ще вдигнем производство.
  • 2 Чудя се

    2 0 Отговор
    Колко супер-дупер джетове са доставени и колко още не са се запалили?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.