Last news in Fakti

4 Септември, 2019 06:21 5 787 8

Затвор ако купите билет и не пътувате

  • сингапур-
  • летище-
  • транзитна зона

Две години ефективна присъда и 13 000 EUR глоба

Затвор ако купите билет и не пътувате - 1
Снимка: Shutterstock

Понякога законите са абсурдни, но въпреки това се прилагат. Същият е и случаят с 27-годишен сингапурец. Той си купил самолетен билет само и само, за да влезе в транзитната зона и да се сбогува със съпругата си. Проблемът обаче възникнал, когато се оказало, че той не възнамерява да пътува.

Според местните закони това се счита за нарушение на инфраструктурата на летището, тъй като транзитните зони по смисъла на закона са защитени зони. Този, който не възнамерява да пътува, но все пак има билет, бива лишаван от свобода, а също така му се налага и парична глоба.

В случая влюбеният съпруг е застрашен от ефективна 2-годишна присъда и глоба в размер на 13 000 EUR. От началото на текущата година 33 души са били осъдени за подобно нарушение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Boxer 3.0

    44 1 Отговор
    Жив, умрял, тряаа да си на самолета! Ама няаа ни искам! Сингапурска му работа...
  • 3 Хайде после ми обяснявайте пак

    29 0 Отговор
    Кой бил нормален и кой луд в този свят!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Димитричка

    24 3 Отговор
    Измисляте си разни, за забавление. Ако искате да ни покажете, че има и по-лоша съдебна и законодателта система от нашата, пак не ви вярваме. Тук и закона е лош и хората са традиционни нарушители.
  • 6 Шаран БГ

    14 2 Отговор
    Аз не знам, кой какво си измисля и с какво се забавлява . Още по-вече че не съм ходил и вероятно няма да отида до Сингапур. Но това, което ми разказват очевидци, което чета с интерес за този "азиатски тигър" вече 40 години......дай Боже някога да стане и в България,......ама надали. Хората имат закони и ги спазват. Имат и санкции, които нас като "либерални европейци" ни изправят на нокти. Но.....никога по-вече няма да повториш грешното деяние. И това важи за всеки жив човек, попаднал там !!! Ние не можем да достигнем една Чехия, камо ли ..Дания, още по-малко Сингапур !!!

    Коментиран от #7

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шаран БГ":

    `кво, изкукалите чехи дето пикаят по улиците на Прага? В центъра на Прага има скуптурни групи, които са много цинични и унизителни за чехите, но тъпата и покварена пражка публика им се смее. Примерно: Шадраванът с формата на Чешката република в който двама мъже пикаят, единият върху Прага, другият върху Бърно. Или шедьовърът - крал Вацлав, същия като на паметника, но яхнал раздутия търбух на умрял кон с провесен език. Ама моля ви се, това е "акционно" изкуство.
  • 8 Политически затворници има ли

    9 1 Отговор
    При нас не ти трябва билет, за да те вкарат в затвора.
    Летиш или не летиш все тая.
    Достатъчно е да не мислиш като Бойко Борисов и Герб доносниците..
    Ще ти развинтат фантазията , шанса да се отървеш е минимален.
    Затова правете се че му вярвате, а гласувайте както вие мислите.