Last news in Fakti

4 Септември, 2019 11:53 2 343 2

Внушителни и изпълнени с технологии – машините за текстилно производство

  • машини-
  • текстил-
  • иец-
  • изложение

Картината на съвременното производство ще ни „нарисува“ ТМТ Експо; сред основните акценти през тази година са принтерите

Внушителни и изпълнени с технологии – машините за текстилно производство - 1

Съвременното текстилно производство бележи началото си с Първата индустриална революция. Само за няколко десетилетия, в края на 18-и и първата половина на 19 в., манифактурното производство е изместено от индустриалните процеси. Създадени са огромни машини, обработващи невъзможни до този момент количества суровина. Само десетилетия по-късно са внедрени конвейерните линии и масовото производство. Каква обаче е ситуацията днес?

Внушителни и изпълнени с технологии. Такива са съвременните машини за текстилно производство. Дигитализацията, софтуерът, материалите от последно поколение, триизмерните технологии и много други вече са трайно внедрени. Доказателство за това ще бъдат големите, иновативни и многофункционални машини, демонстрирани по време на ТМТ Експо 2019 – българското текстилно изложение. Изключителен фокус ще бъде поставен върху принтерите – така широко внедрени в индустрията.

От 25 до 27 септември форумът ще събере в Интер Експо Център професионалисти от България и чужбина. Те ще споделят опит и идеи, ще се запознаят с машините, технологиите от последно поколение и тенденциите и ще „сверят часовниците си“ в стремеж да развиват бизнеса. Допълнителна стойност внася паралелното провеждане на ТМТ Експо с изложението COPIS, посветено на печатната и рекламната индустрия.

Принтерите – каквито никога не са били

Цялостни решения и свръхпрецизност с внимание към най-малкия детайл. Такива накратко са съвременните принтери за текстил. Бърз и с работна широчина от близо 163см. Това е Еpson SC-F9300 – принтерът за печат на сублимационна хартия, приложим в създаването на спортни дрехи, мода и домашен декор. Машината, представена от Тотем Груп, дава цялостни решения– принтер, печатащи глави, мастила и софтуер. Бързият и качествен процес на работа се постига чрез двете печатащи глави PrecisionCore TFP и двойния CMYK.

Той може да работи без прекъсване. Да, прочетохте правилно. Dgen Papyrus Arete е принтер за печат на сублимационна хартия с ширина 1,88м. С техническите си параметри и иновативни технологии той е подходящ за внедряване в производството на реклами, спортни дрехи, мода и домашен декор. Ширината на машината и високата ѝ работна скорост, постигната благодарение на шест печатащи глави, осигуряват максимална производителност. Машината работи с шест цвята, разширявайки палитрата от възпроизвеждани цветове – стандартните CMYK и два допълнителни по избор: сив, оранжев, червен, син, тюркоаз, флуоресцентно жълто и флуоресцентен розов.

Автоматични ъпдейти, управление с таблет през Wi-Fi...

Твърдението, че мултифункционалността е в основата на успеха, доказва хибридният текстилен принтер DGI FH-3204, представен от Арагорн. „Продуктът е иновативен, защото може да печата директно върху плат или върху сублимационна хартия с голяма широчина“, коментират от компанията. Сублимационният принтер Mimaki TS55-1800 също ще бъде сред акцентите във фирменото представяне. Опционалните елементи гарантират продължителна работа и намаляване на разходите за производство. „Под светлините на прожекторите“ GSK MACHINES AND SERVICE поставя Synchroprint 5000. Създаден за професионалистите в ситопечата, управлението му се извършва чрез таблет с WI-Fi свързаност. В духа на съвременните smart-технологии е внедрена самодиагностицираща се операционна система и интернетподдръжка. Автоматизирането на процесите се осъществява и от онлайн ъпдейтването на софтуера.

С усъвършенствани функции. Това е Texart RT-640M – сублимационният принтер, представен от ProSign/ProTex. Способностите му дават възможност за избор между директен печат на полиестер или на сублимационна хартия с едни и същи мастила – Texart SBL3. Чрез софтуера от последно поколение ErgoSoft Roland Edition 2 операторът може да “RIP-ва“ до осем различни файла едновременно. С футуристичен външен вид и модерни характеристики впечатлява Kornit Storm HD6. Индустриалното решение за печат върху дрехи в двустъпков процес – печат и сушене на готовия продукт, представя 3PRINT. Машината осигурява екологично чист процес на работа и има вградени системи за рециркулация на мастилата и овлажняване, позволявайки достигането на богата цветова палитра – печата с 6 цвята + бяло.

И още...

Какво превръща едно секторно събитие в завършено изложение? Професионалната съпътстваща програма, разбира се.

В продължение на три дни ще се провеждат ревюта на принтиран текстил. Пълният потенциал на технологиите ще разкрие третото издание на артистичната изложба „Фотографията се нуждае от тяло“. Продуцирана от „Фактор.бг“ тя ще онагледи възможностите на съвременните машини за пренасяне на фотографии върху текстил. И разбира се – през всички изложбени дни в семинарните и конгресни зали на Интер Експо Център ще се провеждат фирмени презентации и семинари.

Какво е бъдещето на текстилната индустрия? Само след две седмици предстои да разберем отговорите – на изложение ТМТ Експо 2019. Изданието вече регистрира нарастване на изложбените площи с 25% - до 5000кв.м. Компаниите вече са на финалната права в подготовката си за участие за среща с професионалните посетители от България и чужбина. Всеки може да направи своята регистрация за свободно посещение на www.tmtexpo.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jorj

    1 0 Отговор
    Това руски машини ли са?
  • 2 Какво е бъдещето

    2 1 Отговор
    набългарската текст. промишленост? Никакво. Тя има само минало... ако някой си спомня.